MAFRA/Luděk Ovesný
StoryEditor

Česká zbrojovka sa dohodla na kúpe ikonického amerického Coltu

11.02.2021, 22:28
Autor:
ČTKČTK
Transakciu musia schváliť regulačné orgány, jej vysporiadanie sa očakáva v prvej polovici tohto roka.

Skupina CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG) podpísala konečnú dohodu o prevzatí americkej spoločnosti Colt Holding Company LLC. Oznámila to dnes firma.

Podľa zmluvných podmienok CZG získa stopercentný podiel v Coltu za 220 miliónov dolárov hotovosti a ďalej za 1 098 620 novovydaných kmeňových akcií CZG.

Colt Holding Company LLC je materskou spoločnosťou amerického výrobcu zbraní Colt 's Manufacturing Company LLC.

CZG bude akvizíciu financovať z hotovostných zdrojov vrátane prostriedkov z nedávnej primárnej verejnej ponuky akcií a z plánovanej emisie dlhopisov. Transakciu musia schváliť regulačné orgány, jej vysporiadanie sa očakáva v prvej polovici tohto roka.

"Toto spojenie je strategickým krokom pre obe spoločnosti. Akvizícia spoločnosti Colt, ikonickej značky a etalónu na trhu ozbrojených zložiek aj na civilnom trhu v celosvetovom meradle, presne zapadá do našej stratégie stať sa lídrom v odvetví výroby strelných zbraní a kľúčovým partnerom pre ozbrojené zložky," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti CZG Lubomír Kovařík.

"Sme hrdí na to, že môžeme do nášho portfólia zaradiť Colt, ktorý stojí bok po boku americkej armády už viac ako 175 rokov," dodal.

CZG upozornila na to, že vďaka prevzatiu získa ďalšie významné výrobné kapacity v Spojených štátoch a v Kanade a rozšíri svoju svetovú zákaznícku sieť. Colt je dlhodobým dodávateľom americkej armády a prostredníctvom svojej kanadskej dcérskej spoločnosti taktiež výhradným dodávateľom malých zbraní vojenským zložkám v Kanade.

"Vyhliadky na toto strategické spojenie nás veľmi tešia. V posledných piatich rokoch sme dosiahli v prevádzkových a finančných výsledkoch Coltu historický obrat a tento dôležitý spoločný krok s CZG nám umožní využiť významnú príležitosti k rastu," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Colt Dennis Veilleux.

CZG je jedným z popredných európskych výrobcov ručných zbraní pre ozbrojené zložky, osobnú obranu, lov, športovú streľbu a ďalšie civilné využitie. Vo svojich prevádzkach v Českej republike, USA a Nemecku zamestnáva približne 1650 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 09:08