StoryEditor

Najvystresovanejší pracovníci v Európe sú Belgičania

11.09.2011, 00:00
Autor:
TASRTASR
Viac ako polovica Belgičanov trpí stresom a sú najvystresovanejšímí pracovníkmi Európy vôbec.

Uvádza informačná agentúra Belga. Prieskum verejnej mienky medzi zamestnancami vo viacerých európskych štátoch si objednala náborová kancelária StepStone, ktorá má pobočky v desiatich krajinách Európy.     

Na základe prieskumu vzorky 6000 zamestnancov naprieč Európou sa Belgičanom ušlo prvé miesto v kategórii stres na pracovisku. Až 54 percent belgických zamestnancov sa priznalo, že ich zamestnanie je stresujúce, pričom u 19 percent z nich ide o trvalý jav a 35 percent tvrdí, že stres na pracovisku narastá a je čoraz intenzívnejší. Celoeurópska miera je pritom 44 percent neustále vystresovaných zamestnancov.     

Na druhej strane rebríčka sa nachádzajú Holanďania, ktorí podľa prieskumu sú v 66-percentnej miere absolútne spokojní so svojim zamestnaním a podmienkami práce.     

"Toto nie je výsledok, na ktorý by sme mohli byť hrdí," vyhlásil Michel Tubbax, výkonný riaditeľ StepStone Belgicko. Podľa neho za vystresovanosťou Belgičanov je súhrn viacerých interných a externých faktorov ako dopravné zápchy cestou do práce, celková ekonomická situácia a pocit neistoty. Čiastočným riešením na odbúranie vysokej stresovej hladiny by podľa Tubbaxa bolo rozšírenie možností na prácu v domácnosti a zavedenie flexibilnejšieho pracovného rozvrhu a práce na znížený úväzok na pracoviskách.     

Náborová kancelária StepStone má pobočky v Belgicku, Dánsku, Francúzsku, Holandsku, Nemecku, Nórsku, Poľsku, Rakúsku, Švédsku a Taliansku. Internetová stránka kancelárie má desaťmiliónovú priemernú návštevnosť, obsahuje vyše 1,4 milióna pracovných životopisov a momentálne ponúka 88.000 pracovných miest.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 20:29