StoryEditor

Poisťovne hnevajú megaodmeny pre bankových manažérov

06.12.2011, 23:00
Autor:
TASRTASR

Združenie britských poisťovní vyzvalo britské banky, aby znížili prehnane vysoké príjmy svojich manažérov. Združenie zahŕňajúce okolo 300 členov, ku ktorým patria aj významní akcionári bánk, vyzvalo na podstatné prehodnotenie platov a odmien.

Ako povedal generálny riaditeľ združenia Otto Thoresen, podľa našich členov už nie je možné v takomto systéme odmeňovania pokračovať. Očakávajú, že pri súčasnej situácii, aká na trhu panuje, sa platy a odmeny výrazne znížia. Poisťovne sa tak pripojili ku guvernérovi britskej centrálnej banky Mervynovi Kingovi, ktorý minulý týždeň banky vyzval, aby znížili odmeny aj rozsah vyplácania dividend a zvýšili si tak objem rezerv potrebných na zvládanie možných ekonomických šokov.

Centrum pre ekonomický a podnikateľský výskum odhaduje, že finančné inštitúcie vyplatia tento rok na odmenách 4,2 miliardy libier (4,89 miliardy eur), čo znamená oproti minulému roku pokles o 38 percent a najmenšie číslo od roku 2003. Denník Financial Times však napísal, že percento z celkového objemu príjmov inštitúcií, ktoré tento rok plánujú použiť na mzdy a odmeny, sa oproti minulému roku zvýšilo.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 09:17