Elon Musk. FOTO: Reuters
StoryEditor

Bloomberg: Twitter prepúšťa ďalších zamestnancov, ktorí moderujú obsah

07.01.2023, 22:22
Autor:
ČTKČTK

Prístup Elona Muska k moderácii obsahu na Twitteri sa stal terčom tvrdej kritiky kvôli obave, že sa na sieti bude objavovať viac problémových príspevkov. Musk sa označuje za zástancu absolútnej slobody slova a hovorí, že z Twitteru chce urobiť slobodnejšiu sieť.

Spoločnosť Twitter, ktorú vlastní miliardár Elon Musk, sa uchýlila k ďalšiemu prepúšťaniu zamestnancov. V kanceláriách v Singapure a Dubline dnes dostalo výpoveď najmenej 12 ľudí starajúcich sa o moderáciu obsahu na rovnomennej sociálnej sieti, píše agentúra Bloomberg.

Šéfka oddelenia dôvery a bezpečnosti Twitteru Ella Irwinová Bloombergu potvrdila, že niekoľko zamestnancov bolo prepustených, poprela však, že by išlo o ľudí z oddelenia moderácie obsahu.

"Dávalo zmysel napríklad zjednotiť zamestnancov pod jedného vedúceho tímu namiesto dvoch," uviedla Irwinová.

image

Bloomberg: Musk sa stal prvým človekom, ktorý prišiel o 200 miliárd dolárov

Muskov prístup k moderácii obsahu na Twitteri sa stal terčom tvrdej kritiky kvôli obave, že sa na sieti bude objavovať viac problémových príspevkov. Musk sa označuje za zástancu absolútnej slobody slova a hovorí, že z Twitteru chce urobiť slobodnejšiu sieť.

Musk Twitter kúpil minulý rok v októbri za 44 miliárd dolárov. Svojim novým zamestnancom dal opakovane najavo, že od nich vyžaduje nebývalé pracovné nasadenie. Na začiatku decembra napríklad web stanice BBC informoval, že Musk "premenil kancelárske priestory spoločnosti na spálne".

Pod jeho vedením bolo z firmy prepustených zhruba 5-tisíc zo 7500 pôvodných zamestnancov.

image

Musk pripomína bondovského záporáka, nemal by dostávať priestor, myslí si vedec

Po niekoľkých kontroverzných manažérskych rozhodnutiach, napríklad obnovenie profilu na sieti exprezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorého kongresový výbor odporučil obžalovať za podnecovanie vzbury, Musk oznámil, že odstúpi ako výkonný riaditeľ firmy.

Urobil tak na základe výsledku hlasovania 17,5 milióna užívateľov Twittera, ktorí sa v Muskovej ankete vyslovili za jeho odstúpenie z funkcie.

Musk však uviedol, že firmu bude riadiť do doby, kým pre funkciu nájde vhodného kandidáta. K priebehu jeho hľadania sa však excentrický miliardár v posledných takmer troch týždňoch nevyjadril.

01 - Modified: 2024-04-24 07:23:20 - Feat.: - Title: Automobilke Tesla prudko padol zisk. Musk oznámil, že urýchli výrobu lacnejšieho elektromobilu 02 - Modified: 2024-04-23 06:45:37 - Feat.: - Title: Platforma X sa odvolá proti príkazu o stiahnutí videí z útoku v Sydney 03 - Modified: 2024-04-22 18:51:58 - Feat.: - Title: Sieť X musí celosvetovo zablokovať prístup k videu s útokom v kostole pri Sydney. Musk hovorí o cenzúre 04 - Modified: 2024-04-22 09:46:46 - Feat.: - Title: Menej predajov, nižšie ceny. Tesla zlacnela na viacerých kľúčových trhoch 05 - Modified: 2024-04-22 05:02:31 - Feat.: - Title: Brazílsky exprezident Bolsonaro podporil Elona Muska a žiadal ochranu slobody prejavu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 09:58