Zamestnanec pripravuje online objednávky potravín v sklade českého internetového obchodu s potravinami Rohlik Group. FOTO: Reuters
StoryEditor

Český online predajca potravín Rohlík expanduje v Nemecku, konkurenti trh opúšťajú

25.05.2024, 22:56
Autor:
TASRTASR

V najbližších rokoch chce skupina Rohlík Group po ďalšom kole získavania finančných prostriedkov rozšíriť svoje operácie do ďalších 15 nemeckých miest a zrejme čoskoro vstúpi na burzu.

Česká skupina Rohlík Group expanduje v Nemecku, zatiaľ čo iní zahraniční konkurenti v oblasti online dodávok potravín najväčší európsky trh opúšťajú. Informuje o tom agentúra Reuters.

Rohlík, ktorého hodnota presahuje 1 miliardu USD, pôsobí v Nemecku pod značkou Knupsr.de. V roku 2021 začal operovať v Mníchove, v roku 2022 vo Frankfurte nad Mohanom a v apríli tohto roka v Berlíne.

V najbližších rokoch chce po ďalšom kole získavania finančných prostriedkov rozšíriť svoje operácie do ďalších 15 nemeckých miest a zrejme skupina čoskoro vstúpi na burzu.

"Máme vyhliadnutý Hamburg, ktorý by bol ďalším mestom," uviedol zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Tomáš Čupr. Skupina potom zrejme bude musieť získať ďalšie peniaze. Podľa Čupra by Rohlík v strednodobom horizonte mal vstúpiť na burzu.

image

S naším trhom má plány veľký český supermarket. Už tu hľadá prvých zamestnancov

V minulom roku bol ziskový na domácom českom trhu, kde začínal v roku 2014, ako aj v Maďarsku, ale celkovo skupina spálila približne 20 miliónov eur z dôvodu nákladov na expanziu v Nemecku, uviedol Čupr.

Internetový obchod s potravinami, ktorý sa zameriava na zákazníkov využívajúcich rýchle doručenie a široký sortiment produktov z miestnych zdrojov, investoval do automatizácie svojich distribučných centier, aby zvýšil efektivitu a ponúkol viac možností doručenia, uviedol Čupr.

"Na firemnej úrovni v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov dosiahneme vyrovnanú bilanciu vrátane celého nemeckého rastu," uviedol Čupr. "Berlín a Frankfurt budú páliť hotovosť ďalších 18 mesiacov," povedal a dodal, že mníchovské operácie sú už ziskové.

"Vieme, ako zarobiť peniaze v regióne strednej a východnej Európy, a teraz máme príklad, ako byť ziskový v Nemecku," dodal Čupr.

Keďže len približne dve percentá Nemcov využíva online dodávku potravín v porovnaní s približne ôsmimi percentami v Británii, nemecký trh má podľa analytikov veľký rastový potenciál.

01 - Modified: 2024-06-15 16:33:27 - Feat.: - Title: Scholz verí, že bude kandidátom SPD na nemeckého kancelára aj v nasledujúcich voľbách 02 - Modified: 2024-06-15 11:05:15 - Feat.: - Title: Nemecko neblokuje nový návrh sankcií Európskej únie proti Rusku, reaguje kancelár Scholz 03 - Modified: 2024-06-14 18:40:43 - Feat.: - Title: Nemecko poskytlo Ukrajine balík vojenskej pomoci, obsahuje aj tanky Leopard 04 - Modified: 2024-06-14 18:33:29 - Feat.: - Title: Skrachovaná nemecká cestovná kancelária FTI zrušila všetky cesty 05 - Modified: 2024-06-14 13:56:11 - Feat.: - Title: Nemecko dodalo Ukrajine systémy protivzdušnej obrany, tanky, raketomety a muníciu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. jún 2024 09:33