StoryEditor

Nové bývanie pri hrádzi Malého Dunaja poteší aj bazénmi

09.04.2024, 00:00

O ideálnom bývaní má každý z nás možno trochu iné predstavy, ale dobrá dostupnosť do mesta, za službami či obchodmi a súčasne príroda a zeleň na dosah, určite zavážia pri rozhodovaní. Chceme sa totiž nielen rýchlo dostať do práce, za nákupmi, kultúrou a všetkými vymoženosťami, no zároveň oceníme aj blízkosť prírody, kde môžeme relaxovať či športovať. Lokalita spĺňajúca obe kritéria sa nachádza na začiatku Podunajských Biskupíc, mestskej časti Bratislavy, v tesnej blízkosti hrádze Malého Dunaja. Vzniká tu realitný projekt Laurin dvor. Jeho oddychová zóna ponúka aj bazény, či fitnes zónu. Ako projekt vyzerá?

Článok vznikol v spolupráci so skupinou Sympatia.

Byty pre mladé páry i pre rodiny

Novovznikajúci rezidenčný bytový komplex ponúka desiatky bytov, pričom v každom zo šestice domov sa nachádza najviac 22 bytov, čo naznačuje komornejší charakter bývania. Byty sú navrhnuté na štyroch nadzemných podlažiach s piatym ustúpeným. V prvom objekte budú jedno a dvojizbové byty. Zvyšných päť bytových domov bude zahŕňať aj troj-, štvor- a päťizbové byty. Zelené strechy a fasády v projekte prispievajú k zlepšeniu kvality vzduchu, izolácii a estetike budov a lokálna rekuperácia s podlahovým vykurovaním zase zabezpečuje efektívne využitie energie, čo sa prejaví na znížení mesačných nákladov na bývanie. Posuvné tienidlá na balkónoch umožňujú prispôsobiť si množstvo slnečného svetla a súkromia, zatiaľ čo priestranné balkóny poskytujú priestor na relaxovanie a vychutnávanie si výhľadov na okolitú prírodu. Zo strany od Ulice Svornosti sa nachádza ochranný val, ktorý odhluční ruch ulice, zelený val zo severnej strany zas vytvára prirodzený zatrávnený priestor na voľné využitie. Architekti sa tak snažili minimalizovať ekologický odtlačok a vytvoriť trvalo udržateľné prostredie pre budúce generácie.

image
skupina Sympatia

Ihriská ale aj bazény

Tento projekt myslí na voľný čas svojich rezidentov oveľa viac než ktorýkoľvek iný podobný projekt. Voľnočasová zóna totiž počíta s dvomi bazénmi, pre dospelých i pre deti, čo je v našich podmienkach naozaj výnimočné. Nechýba tu klasické detské ihrisko, priestor pre vonkajší fitnes, vyvýšené záhony či altánky so sedením, čo sľubuje bohaté možnosti na aktívny oddych a relax budúcich obyvateľov Laurinho dvora. Pokojný a bezpečný životný priestor zabezpečia kontrolované vstupy, kamerový systém, podzemné parkovanie s bezpečnostnou závorou a súkromný prístup na hrádzu Malého Dunaja pre šport či prechádzky.

image
skupina Sympatia

Živý susedský priestor

Menej poschodí aj bytov v každom dome znamená viac možností spoznať svojich susedov aj po mene a nežiť izolovane a anonymne. Komunita je tak jedným z hlavných pilierov tohto projektu. Súkromný dvor medzi domami je navrhnutý tak, aby čo najviac podporoval interakciu a komunikáciu medzi jeho obyvateľmi. Otvára sa tak priestor pre skutočnú komunitu ľudí, ktorí sa môžu priateliť a podporovať.

image
skupina Sympatia

Parkovanie aj pre bicykle

Parkovanie pre rezidentov bude zabezpečené najmä v podzemnej garáži. Samozrejmosťou sú aj pivničné priestory, príprava na nabíjanie elektromobilu či výťah, vďaka ktorému sa suchou nohou prepravíte až k bytovým dverám. Ďalšie parkovacie miesta budú umiestnené vonku, kde sa počíta aj s parkovaním návštevníkov bytového komplexu. Súčasťou areálu bude aj cyklopoint s bezpečným odkladaním bicyklov a cyklostojany pred každým domom. Investor avizuje aj prepojenie s cyklotrasou pri Malom Dunaji nachádzajúcou sa tesne pri rezidenčnom komplexe, ktoré bude prístupné len rezidentom.

image
skupina Sympatia

Výborná mobilita

Rýchlu a pohodlnú mobilitu zabezpečuje blízke napojenie na diaľnicu R7 a obchvat, ale aj viaceré zastávky spojov mestskej hromadnej dopravy, ktoré sú neďaleko komplexu a spoja jeho obyvateľov s ostatnými časťami Bratislavy. V tesnom či blízkom okolí sa nachádzajú zdravotnícke, školské aj predškolské zariadenia, ako aj pošta či banky. Pre nevyhnutné nákupy nájdete v blízkosti nákupnú zónu Kaufland, Lidl aj Billa. Všetko ostatné si rezidenti môžu nechať doručiť do praktických a obľúbených balíkomatov, ktoré budú priamo v komplexe. Táto novovznikajúca lokalita vyzerá ako príjemné miesto na život a poskytuje výhodné, praktické a moderné bývanie s množstvom zaujímavých benefitov pre jej rezidentov. Cena za meter štvorcový pritom začína už pri sume 3 400 eur.

Viac informácií hľadajte na www.laurindvor.com.

image
skupina Sympatia
menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
22. apríl 2024 11:45