StoryEditor

Huawei Roadshow ukázala podiel spoločnosti na digitálnej a zelenej transformácii. Zastávkou bola aj Bratislava

12.06.2024, 00:00

Spoločnosť Huawei Technologies prináša okrem zariadení pre bežných používateľov aj množstvo riešení pre malé, ale aj veľké podniky. Najnovšie inovácie pre digitálnu a zelenú transformáciu priemyslu ukázala na svojej Roadshow.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Huawei.

Huawei v rámci svojej Roadshow zavítal aj na Slovensko. Bratislava sa tak stala jedným z 54 európskych miest v 21 krajinách, ktoré kamióny so špičkovou technológiou výrobcu navštívili. Tie priniesli ukážku zariadení a riešení, ktoré môžu pomôcť menším, ale aj veľkým firmám v digitálnej a zelenej transformácii biznisu.

V kamiónoch si tak prišli na svoje najmä firmy z oblasti zdravotníctva, vzdelávania, maloobchodu či poskytovatelia internetových služieb. Huawei zároveň ukázal aj možnosti, ktoré dokáže ponúknuť verejnej správe.

image

Huawei ICT Day 2024 

Huawei

Udržateľná budúcnosť

Zelená transformácia znamená snahu o dosiahnutie ekologicky udržateľnej budúcnosti. Cieľom je dosiahnutie ekonomickej, sociálnej a environmentálnej udržateľnosti.

Pri digitálnej transformácii ide o proces zmeny tradičných a nedigitalizovaných procesov biznisu a služieb na nové digitálne riešenia. To má pozitívne dosahy na zákazníkov, vývoj trhu, ale aj na spôsoby riadenia podnikateľských aktivít.

image

Huawei ICT Day 2024 

Huawei

Roadshow bola súčasťou podujatia Huawei ICT Day 2024, ktoré okrem ukážky technológií pozostávalo aj z viacerých prednášok na rôzne témy.

Okrem expertov spoločnosti Huawei sa návštevníkom prihovorili aj prezident IT Asociácie Slovenska Emil Fitoš, štátny tajomník ministerstva hospodárstva Vladimír Šimoňák či Peter Sinčák, ktorý je vedúcim katedry kybernetiky a umelej inteligencie TUKE. Firma taktiež poukázala na svoju úlohu vo vytváraní vzťahov medzi Slovenskom a Čínou.

image

Huawei ICT Day 2024 

Huawei

Zásadným bodom programu bola dátová infraštruktúra, ktorá je pripravená na nástup umelej inteligencie a zavedenie AI na úrovni firiem a verejnej správy. Pomocou produktov firmy budú môcť spoločnosti, organizácie, ale aj vzdelávacie a vládne inštitúcie jednoduchšie postupovať v digitálnej a zelenej transformácii.

Vylepšená dátová infraštruktúra má pomôcť transformovať spoločnosť, aby bola viac zameraná na ľudí. Zásadným prostriedkom má byť prepojený technologický ekosystém, ktorý sa dá použiť vo viacerých aplikáciách. Huawei preto pripravil portfólio produktov, ktoré je schopné vyhovieť štandardom inteligentného ekosystému.

Jeho súčasťou sú sieťové riešenia pre bezdrôtové, ale aj optické sieťové pripojenia, cloudové riešenia, ale aj dátové úložiská.

Riešenia pre lepšiu budúcnosť aj tam, kde by ste to nečakali

Spoločnosť v kamiónoch ukázala viaceré riešenia, ktoré jej produkty môžu predstavovať pre rôzne druhy biznisov. Nezabudlo sa však ani na domácnosti. Sieť routerov spoločnosti Huawei vo svojich domácnostiach môžete transformovať na zdieľané internetové úložiská pre členov rodiny.

image

Huawei ICT Day 2024 

Huawei

Postačí pripojiť príslušné zariadenie Huawei s funkciou dátového úložiska k routeru a za pomoci aplikácie môžete vytvoriť zdieľanú sieť na ukladanie iba pre zariadenia s prístupom k danej sieti.

Medzi príkladmi pre firmy a organizácie boli napríklad možnosti siete, vďaka ktorej dokážu obchody nahradiť papierové cenovky digitálnymi, pričom úprava cien a produktov prebieha v horizonte niekoľkých sekúnd bez nutnosti míňania papiera a manuálnej výmeny cenoviek.

Význam môže mať aj vysoko rozvinutá sieť pripojenia pre nemocnice, ktorá môže byť prepojená s umelou inteligenciou, vďaka čomu sa dokáže zredukovať čas detekcie výsledkov vyšetrení na pár sekúnd. To môže viesť k rýchlejšej detekcii chorôb a účinnejšej liečbe.

Umelá inteligencia dokáže pomôcť aj pomocou externých zariadení v odľahlých regiónoch, v ktorých neexistujú veľké nemocničné komplexy. S využitím prenosných zariadení pripojených na cloud môžu zdravotníci za pomoci AI zistiť diagnózu aj bez komplexného vybavenia, čo môže znamenať prelom v skvalitnení životnej úrovne v takýchto oblastiach.

image

Huawei ICT Day 2024 

Huawei

Ďalším z riešení môže byť komplexná sieť pre sklady, ktoré môžu získať vďaka digitálnym identifikátorom okamžitý a neustále aktualizovaný prehľad o tovaroch pre rýchlejšie spracovanie tovaru a okamžitú informovanosť obchodov o dostupnosti a stave predávaných produktov.

Nemenej zaujímavým je koncept virtuálnej elektrárne. Princípom je platforma energetického manažmentu pre účinné prerozdelenie elektrickej energie a čerpanie z menších zdrojov energie, ako sú solárne panely. So súhlasom majiteľa tak môže byť táto energia uskladnená a využitá v sieti inými používateľmi, čím dôjde k redukcii tvorby emisií.

image

Huawei ICT Day 2024 

Huawei

Účastníci si mohli vyskúšať aj schopnosti umelej inteligencie Huawei, ktorá zábavnou formou dokázala pretvoriť prostredie, v ktorom sa nachádzajú, a vytvorila snímku na základe parametrov účastníka.

Kvalitné a bezpečné riešenia

Z hľadiska pripojenia pre kampusy ponúka Huawei vysokokvalitné Wi-Fi 7 riešenia, ktoré dokážu zákazníkom ušetriť náklady, keďže môže ostať zachovaná už aktuálna káblová sieť. Štandard Wi-Fi 7 zároveň zaručuje výrazne rýchlejšie dátové pripojenie, ktoré sa prejaví plynulejším používateľským zážitkom. Súčasťou portfólia sú vysokokvalitné prístupové body AirEngine, prístupové ovládače a zároveň aj prepínače CloudEngine s podporou multigigabitových prenosových rýchlostí.

Huawei taktiež ponúka eSphere riešenia virtualizácie dátových centier, ktoré umožňujú serveru fungovať ako viacero virtuálnych serverov. Tieto riešenia prinášajú rýchlu automatizovanú obnovu, ktorá dokáže vytvoriť prispôsobivejšiu infraštruktúru s nižšou energetickou náročnosťou.

Spoločnosť poskytuje komplexné softvérové vybavenie pre zálohovanie aj obnovu, ale taktiež potrebné hardvérové produkty vrátane infraštruktúry FusionCube, dátových úložísk OceanStor či serverov a prepínačov.

Z hľadiska dátových úložísk ponúkajú produkty OceanStor, ale aj ďalšie línie vysoký výkon, ktorý podporí nástup umelej inteligencie (AI), ale aj dátovú ochranu. Nezabudlo sa na ochranu voči útokom ransomwaru. Využití je však ešte omnoho viac.

image

Huawei ICT Day 2024 

Huawei

Technológie Huaweia môžu byť použité ako vysokorýchlostné internetové pripojenia pre hotely, obchody, kancelárie, továrne, sklady, nemocnice či školy, ale aj dátové infraštruktúry pre firmy, školy či nemocnice podľa vzoru spomenutých príkladov. Na ich základe je možné vytvárať inteligentné, bezpečné a energeticky účinné riešenia pre udržateľnú budúcnosť.

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
21. jún 2024 05:25