StoryEditor

S každým klientom sa pozrieme na jeho finančné ciele a očakávania do budúcnosti

24.05.2024, 10:00

Artur Zmeček je mladý človek, no podniká už 6 rokov. Ešte pred tým, než sa stal majiteľom franšízovej pobočky finančného sprostredkovania a poradenstva Simplea Point v bratislavskom Ružinove sa venoval podnikaniu v oblasti IT, odpadového hospodárstva či vydavateľskej činnosti. Dnes je hrdým obyvateľom Ružinova a svojim klientom pomáha plniť si finančné ciele.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

Prečo ste sa rozhodli podnikať?

Hlavnou motiváciou, prečo podnikať, pre mňa vždy bola sloboda a budovanie hodnôt. Na podnikaní je najlepšie to, že môžem mať „rozviazané ruky“ a zároveň vytvoriť dobré pracovné podmienky pre tím skvelých ľudí, ktorými sa v práci obklopujem.

Prečo ste sa rozhodli pre prácu v oblasti financií a čo to pre vás znamená?

Spolupráca so spoločnosťou SIMPLEA nie je mojím prvým vlastným podnikaním, no rýchlo sa stala mojim hlavným bodom môjho záujmu. Financie boli pre mňa novým segmentom, ktorý predstavoval veľkú výzvu. Dlhodobo ma trápila situácia s finančnou gramotnosťou na Slovensku a jej vplyvom na životný štandard mnohých Slovákov. V dnešnom svete sa nedá žiť plnohodnotný život bez využívania rôznych produktov finančného trhu, avšak vyznať sa v nich popri inom zamestnaní je takmer nemožné. Pracovať v oblasti financií, konkrétne finančného sprostredkovania a poradenstva znamená pomáhať ľuďom plnili svoje ciele do budúcnosti a zároveň mali čas venovať sa sebe a svojim rodinám.

Ktorá oblasť financií je vám najbližšia a prečo?

Určite oblasť investícií. Tie človeka naučia odkladať si časť svojich peňazí a zároveň svoj ušetrený majetok pasívne zhodnocovať. Zároveň sú investície pre mňa výzvou kvôli ich komplexnosti  a klienti si o to viac cenia našu pomoc v tomto segmente. Netreba však zabúdať na to, že najdôležitejšou oblasťou finančného života je bez pochyby životné poistenie, bez ktorého nemá pre väčšinu ľudí akékoľvek plánovanie do budúcnosti zmysel.

 

 

Založte si vlastné ziskové podnikanie.

                                         

                       

 

Aké sú aktuálne najčastejšie požiadavky vašich klientov?

Najčastejšie ide o investície a poistenia – životné i neživotné. V SIMPLEA sa však pozeráme na financie komplexne a s našimi klientami prechádzame všetky oblasti financií, nakoľko riešiť iba jednu oblasť nedáva pre klienta veľký zmysel. Najskôr sa s každým klientom pozrieme na jeho finančné ciele a očakávania do budúcnosti, jeho aktuálne portfólio, a potom spolu prejdeme všetky segmenty finančného trhu. Napokon mu ponúkneme komplexné riešenie, ktoré pokrýva jednotlivé segmenty, ktoré na seba harmonicky nadväzujú.

Spomenuli ste, že v spoločnosti SIMPLEA sa pozeráte na financie vašich klientov inak ako konkurencia. V čom je teda SIMPLEA iná ako konkurencia?

SIMPLEA priniesla na slovenský trh niekoľko noviniek, ktoré sú pre našich klientov i pre nás – finančných špecialistov kľúčové. Jednou z nich je určite franšízingový model budovania kamenných pobočiek. Keď sa pozeráme na finančný trh s istým nadľahčením by sme mohli povedať, že kde banky končia, my začíname. A vďaka kamenným pobočkám nás majú naši klienti naozaj poruke.

Ďalšou výhodou pre klientov je zvýšená náročnosť a podmienky onboardingu jednotlivých poradcov a zamestnancov pobočiek. V praxi to znamená, že kvalita poradcov v spoločnosti SIMPLEA je na veľmi vysokej úrovni. Ďalšou výhodou je dlhoročná skúsenosť našej českej materskej spoločnosti – Partners Financial Services, ktorá na trhu pôsobí už od roku 2007. Naša materská spoločnosť disponuje obrovským množstvom skúseností a časom overených franšízových systémov. Pre nás i pre našich klientov bude nepochybne zaujímavé aj budovanie Partners Banky, ktorá už poskytuje svoje služby v Českej republike a na Slovensko by mala prísť cezhranične už na budúci rok.

image

Simplea Point Ružinov

Simplea

Ako vlastne franšízing vo finančnom poradenstve funguje a čo vám ako majiteľovi franšízy prináša? V porovnaní so založením samostatného podnikania?

Najväčšou výhodou franšízingu je samotné „know-how“. Podnikateľ nie je nútený nanovo vymýšľať ako a čo má fungovať, aké a ako si zaobstarať IT systémy, ako splniť všetky právne náležitosti a podobne. Franšízing je rozhodne model vhodný pre začínajúcich podnikateľov, ktorí sa do niektorých procesov a postupov ešte nevyznajú. Ale aj ľuďom, ktorí už majú skúsenosti s podnikaním franšízing pomáha. Je to príjemná zmena a uľahčenie častokrát náročných začiatkov.

Ďalšou veľkou výhodou je šetrenie financií a zníženie nákladov, nakoľko franšíza dostane všetky potrebné systémy nutné na vykonávanie činnosti. V oblasti finančného trhu je spoločnosť SIMPLEA prvou inštitúciou svojho druhu na Slovensku, ktorá franšízingový model priniesla aj do sveta financií. A po roku vlastnenia franšízovej pobočky Simplea Point v bratislavskom Ružinove môžem povedať, že som s mojím rozhodnutím stať sa franšízantom veľmi spokojný.

Čo sa vám na mestskej časti Ružinov, v ktorej ste sa rozhodli si otvoriť pobočku, páči a čo by ste ukázali návštevníkom Ružinova, ktorí navštívia túto časť Bratislavy prvýkrát?

Hoci pochádzam z bratislavského Starého Mesta, Ružinov som si obľúbil. Dokonca natoľko, že po otvorení našej pobočky som sa sem aj presťahoval. Je tu množstvo zelene i množstvo aktivít, ktoré sa dajú v našej mestskej časti robiť.  Oba tieto dôvody vedú mladé páry a mladé rodiny, aby sa presťahovali práve sem. A mimochodom – práve mladé rodiny sú dôvodom, prečo som si pri vyberaní lokality pre novú pobočku vybral Ružinov. Naša služba je samozrejme pre každého, no mladé rodiny z nej vyťažia najviac.

Pokiaľ ide o Ružinov, každému návštevníkovi odporúčam prechádzku okolo Štrkoveckého jazera, cez Park A. Hlinku až ku nám na pobočku.

image

Simplea Point Ružinov

Simplea

Ako trávite voľný čas?

Voľný čas trávim najradšej na golfe. Je to pre mňa veľmi ukľudňujúca aktivita. Viem sa pri nej uvoľniť a nemyslieť na nič, ale ak treba aj premýšľať o mojich ďalších krokoch v živote. Golf je sezónna aktivita, takže v zime svoj voľný čas najradšej trávim na zjazdovke. Nepohrdnem však ani dobrým koncertom, divadlom či návštevou galérie. A ako mnohí v mojej generácií mám rád počítačové hry.

Akú najmúdrejšiu radu ste v živote dostali?

Pracovať hlavne na tom, v čom som dobrý. Človek by sa mal sústrediť na to, aby kultivoval svoje cnosti a zručnosti a nie dookola bojovať s tým, čo mu nejde. V skutočnosti je to tak, že keď viem správne zužitkovať svoj talent, poradím si s veľkou väčšinou problémov, ktoré ma v živote stretnú. Na tie komplikovanejšie, ktoré neviem vyriešiť sám, si vždy môžem nájsť pomoc od niekoho, kto má talent na tú-ktorú problematiku.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
15. jún 2024 07:01