StoryEditor

K atentátu na dcéru Putinovho ideológoa sa prihlásila Národná republikánska armáda

22.08.2022, 08:06
Autor:
redredTASRTASR

Za útokom na Darju Duginovú, dcéru Alexandra Dugina, má stáť Národná republikánska armáda.

K sobotňajšiemu útoku na dcéru Putinovho ideológa Alexandra Dugina, Darju Duginovú sa prihlásila Národná republikánska armáda.

"My, ruskí aktivisti, vojaci a politici, teraz už partizáni a bojovníci Národnej republikánskej armády, staviame vojnových štváčov, lupičov a utláčateľov národov Ruska mimo zákon!" píše Mat Simovic na sociálnej sieti.

"Naším cieľom je zastaviť ničenie Ruska a jeho susedov, zastaviť aktivity skupiny kremeľských podnikateľov, ktorí vysávajú bohatstvo našich ľudí a dnes páchajú zločiny v krajine i mimo nej. Úradníkov vlády Ruskej federácie a regionálnych správ vyhlasujeme za komplicov uzurpátora - tých, ktorí neodstúpia, zničíme."

image

Popredné tváre ruskej propagandy teraz budú mať strach, hovorí expert po smrti dcéry Putinovho ideológa

Tieto informácie potvrdil vo vysielaní ukrajinskej televízie to v nedeľu vyhlásil Iľja Ponomariov – bývalý poslanec ruskej štátnej Dumy, ktorý bol pre svoje portikremeľské aktivity vykázaný z Ruska.

"Túto akciu – tak ako mnohé ďalšie partizánske akcie, ku ktorým v uplynulých mesiacoch prišlo v Rusku – podnikla Národná republikánska armáda," vyhlásil Ponomariov vo vysielaní televízie Utro Fevreľa, ktorú sám začiatkom roka založil.

Denník The Guardian upozorňuje, že tieto Ponomariovove tvrdenia nedokázal nezávisle overiť. Podľa AP ide o neznámu skupinu, ktorej existenciu nedokázala táto americká tlačová agentúra overiť.

Ponomariov uviedol, že ide o partizánsku skupinu pôsobiacu v Rusku a jej cieľom je zvrhnúť režim prezidenta Vladimira Putina. Bývalý ruský poslanec vo vysielaní prečítal tiež manifest tejto organizácie: "Vyhlasujeme prezidenta Putina za uzurpátora moci a vojnového zločinca, ktorý pozmenil ústavu, rozpútal bratovraždenú vojnu medzi slovanskými národmi a poslal ruských vojakov na istú a nezmyselnú smrť."

Ponomariov ďalej naznačil, že ruskí partizáni sú pripravení vykonať ďalšie podobné útoky proti vysokopostaveným osobám spájaným s Kremľom.

Iľja Ponomariov odišiel z Ruska v roku 2014 po tom, čo ako jediný poslanec ruskej štátnej Dumy hlasoval proti anexii Krymského polostrova. Ponomariovovi bol vtedy zakázaný vstup do Ruska – v čase, keď bol na návšteve v USA. V roku 2019 sa stal ukrajinským občanom.

K výbuchu vozidla, v ktorom sedela Daria Duginová, prišlo v sobotu večer. Ruské médiá uviedli, že Alexandr Dugin a jeho dcéra sa v sobotu v Zacharove v Moskovskej oblasti zúčastnili na literárno-hudobnom "vlasteneckom festivale" s názvom Tradícia. Údajne mali v pláne odísť z podujatia spolu, ale Daria napokon odišla autom sama.      

01 - Modified: 2022-10-04 14:32:18 - Feat.: - Title: Alexandr Dugin podáva trestné oznámenie na českú ministerku. Kritizuje, ako reagovala na smrť jeho dcéry 02 - Modified: 2022-09-14 14:04:50 - Feat.: - Title: Arménsko a Azerbajdžan hlásia nové strety na spoločnej hranici. Jerevan prišiel už o najmenej 100 vojakov 03 - Modified: 2022-09-14 09:53:22 - Feat.: - Title: Vojenské neúspechy Ruska na Ukrajine oslabujú jeho vplyv v bývalých častiach ZSSR, tvrdia experti z USA 04 - Modified: 2022-09-14 11:49:03 - Feat.: - Title: Putin mal odmietnuť mierovú dohodu s Kyjevom, ktorá by zabránila vojne, píše Reuters 05 - Modified: 2022-09-13 20:01:28 - Feat.: - Title: Mestskej rade v Petrohrade po výzve na zosadenie Putina hrozí rozpustenie
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
23. apríl 2024 12:40