StoryEditor

Novinka -- a predsa tradícia

15.08.2002, 00:00

Minulý rok Liptovská mliekareň, a. s., experimentálne predstavila návštevníkom veľtrhu Agrokomplex nový druh bryndze pod názvom Termizovaná bryndza Liptov. Bryndza je historicky jedným z mála výrobkov, ktorý možno označiť ako produkt skutočne slovenského pôvodu. Má svoju nielen obchodnú a výživovú, ale aj kultúrnu hodnotu, a to predovšetkým pre región Liptova. Pokračovateľom tejto tradície je aj Liptovská mliekareň, a. s.
Požiadavkou spotrebiteľov 21. storočia je mať potraviny bezpečné s čo najdlhšou možnou lehotou trvanlivosti. Preto Liptovská mliekareň, a. s., uviedla na trh od 1. júna tohto roku novinku 0 termizovanú bryndzu. Termizácia nepredstavuje pridávanie akýchkoľvek látok do výrobku. Je to len jednoduché zahriatie hotového výrobku na určitú teplotu a krátky čas. Je to ten istý technologický postup, ktorý sa už desaťročia používa pri výrobe tzv. termixov či iných tvarohových dezertov. Tento jednoduchý proces zabezpečuje celkovú lehotu trvanlivosti termizovanej bryndze pri dodržiavaní skladovacích podmienok 30 dní, čo je oproti 12 -- 14 dňom trvanlivosti "klasickej" bryndze nesporná výhoda. Termizovaná bryndza Liptov má výbornú a typickú chuť a -- o nič horšiu ako "klasická". Neobsahuje konzervačné látky, ľahko sa rozotiera a topí, a preto je výborná na prípravu studených aj teplých jedál. A navyše je v obale -- tégliku, ktorý si nemôžete pomýliť s iným výrobkom. Termizovaná bryndza Liptov predstavuje štandard najvyššej kvality za cenu prijateľnú pre každého. O jej vlastnostiach sa budú môcť návštevníci Agrokomplexu 2002 presvedčiť počas trvania celej výstavy v pavilóne F v stánku Liptovskej mliekarne, a. s.
(red)

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/agrokomplex, menuAlias = agrokomplex, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
26. apríl 2024 20:19