StoryEditor

Tento týždeň na trhoch

11.09.2006, 00:00

Pondelok
Týždeň začneme správami z Francúzska, ktoré ohlási priemyselnú a výrobnú produkciu za júl. Nasledovať bude slovenská obchodná bilancia a index produkčných cien (PPI) Veľkej Británie.

Utorok
Deň začneme opäť francúzskymi makrodátami, konkrétne obchodnou bilanciou. Potom prídu na rad údaje z regiónu V4. Česko poskytne obchodnú bilanciu, z Maďarska príde spotrebiteľská inflácia, ktorá v auguste pravdepodobne rástla tempom 3,5 %, a taktiež aj spotrebiteľské ceny našej krajiny. Inflačné dáta budú kľúčovou správou aj vo vyspelých ekonomikách, Británia zverejní index spotrebiteľských cien (CPI) a index maloobchodných cien (RPI). Deň ukončíme americkou spotrebiteľskou dôverou za september.

Streda
Harmonizovaná spotrebiteľská inflácia bude prvou informáciou stredajšieho obchodovania. Po nej príde ten istý údaj z Nemecka. Nasledovať bude britská nezamestnanosť a tiež priemerná hodinová mzda tejto krajiny. Popoludní zo Spojených štátov ešte očakávame bilanciu štátneho rozpočtu. Jej deficit sa zrejme rozšíril z 51,33 na 58 miliárd dolárov.

Štvrtok
Obchodovanie začneme počtom novovytvorených pracovných pozícií vo Francúzsku. Potom príde k slovu opäť stredoeurópsky región. Z našej krajiny očakávame harmonizovanú spotrebiteľskú infláciu, Poľsko ohlási index CPI. Z Česka prídu produkčné ceny, ktoré sa v auguste zrejme zvýšili o 2,6 %, ceny importovaných a exportovaných produktov a júlové maloobchodné tržby, ktoré by sa na základe priemerného odhadu analytikov mali zvýšiť o 6,5 %. Maloobchodné tržby v neskorších hodinách očakávame aj z USA, po predchádzajúcom 1,4-percentnom prírastku sa očakáva ich miernejší rast o 0,4 percenta.

Piatok
Posledný deň týždňa prinesie poľské korporátne mzdy, obchodnú bilanciu eurozóny a aj harmonizovanú infláciu dvanástich krajín používajúcich euro. Množstvo správ očakávame zo Spojených štátov. Tie poskytnú reálne augustové mzdy, spotrebiteľské ceny, pri ktorých sa očakáva 3,9-percentné medziročné tempo rastu, index newyorského Fedu pre výrobný sektor v danom regióne, priemyselnú produkciu a využitie ekonomických kapacít krajiny. Týždeň ukončíme predbežným michiganským indexom spotrebiteľskej dôvery, ktorý by sa v septembri mal znížiť z osemdesiatich dvoch bodov na osemdesiat bodov.

Zdroj: Katarína Antoničová, Investičná a Dôchodková, správ. spol.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
04. máj 2024 06:28