StoryEditor

Čisté predaje opäť v pluse

27.06.2007, 00:00

Bratislava -- Záujem investorov o podielové fondy pokračoval aj uplynulý týždeň. Čisté predaje, ktoré vyjadrujú rozdiel medzi nakúpenými a vrátenými podielmi, dosiahli 301 miliónov korún. Na tomto čísle sa najväčšou mierou podieľal prílev 536 miliónov do iných fondov. Medzi iné fondy patria zaistené fondy, ktoré boli ťahúňom tejto kategórie. Druhou a zároveň poslednou kategóriou v kladných číslach boli fondy fondov s čistým prírastkom 44 miliónov. Najmenej sa darilo dlhopisovým fondom s úbytkom 147 miliónov korún, za ktorými nasledovali peňažné fondy s odlevom 109 miliónov. Akciové fondy prišli o 20 miliónov korún a zmiešané fondy o štyri milióny korún.
Podľa Slovenskej asociácie správcovských spoločností bola najúspešnejšou správcovskou spoločnosťou Tatra Asset Management s čistými predajmi 351 miliónov korún. Nasledoval VÚB Asset Management s prírastkom 37 miliónov a fondy KBC + Fund Partners, do ktorých pritieklo 34 miliónov korún. Nedarilo sa správcovskej spoločnosti ING Bank, z ktorej odišlo 9 miliónov korún.
Spomedzi fondov sa najviac darilo fondu TAM CPPI Zaistený fond s čistým prírastkom 415 miliónov korún. Nasledoval fond FUND PARTNERS CSOB Reality SKK 1 s plusom 60 miliónov a VÚBAM -- Peňažný korunový fond.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
05. máj 2024 14:50