StoryEditor

Prispieť na charitu sa dá pri nákupoch

19.06.2007, 00:00
Na slovenský trh prichádzajú platobné karty, pomocou ktorých môže ich majiteľ prispievať na charitu. Debetné a kreditné karty ponúka VÚB banka v spolupráci s neziskovou organizáciou Dobrý anjel.

Každý, kto bude týmito kartami platiť v obchode, na čerpacej stanici alebo v reštaurácii, bude pravidelne prispievať jedným percentom rodinám s deťmi, v ktorých niektorý člen trpí onkologickým ochorením. Za nákupy pritom nezaplatí ani korunu navyše, lebo celú sumu do systému Dobrý anjel za neho a v jeho mene zaplatí banka.

Podľa spoluzakladateľa organizácie Dobrý anjel Andreja Kisku charitatívne karty prinesú tisícom ľudí nový, praktický a jednoduchý spôsob, ako môžu pravidelne pomáhať tým, ktorí to skutočne potrebujú. Okrem platby kartou v obchodoch môžu darcovia do systému prispievať dobrovoľne aj vlastnými prostriedkami. Systém Dobrý anjel umožňuje darcom pravidelne každý mesiac finančne pomáhať stovkám rodín vo finančnej núdzi, kde člen rodiny trpí na rakovinu. Dobrý anjel v súčasnosti pomáha viac ako 400 rodinám a za osem mesiacov existencie prijal od darcov osem miliónov korún, ktoré všetky rozdelil do rodín. "Nepoznám inú charitatívnu organizáciu, ktorej činnosť by fungovala takým transparentným spôsobom. Darcovia totiž presne vedia, komu a kedy sú ich pravidelné príspevky doručované do posledného haliera," povedal generálny riaditeľ VÚB banky Tomáš Spurný. Každý darca, dobrý anjel, má vlastné anjelské osobné číslo a heslo, ktoré mu umožňuje prístup na jeho osobný účet na www.dobryanjel.sk. Na ňom si môže kontrolovať, aká je aktuálna výška jeho príspevkov. Darca tam tiež vidí mená, adresy a životné príbehy ľudí, ktorým systém doručuje jeho príspevky.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
05. máj 2024 20:46