StoryEditor

Istrobanka má nových členov dozornej rady

18.09.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Novými členmi Dozornej rady Istrobanky sa stali Bardo Akay a Stephan Koren. Akcionári o tom rozhodli na mimoriadnom valnom zhromaždení banky v závere minulého týždňa. Zároveň sa vzdali funkcie člena Dozornej rady Istrobanky Hans Günter Schanznig, Günter Korp a Max Weinhandl.
Bardo Akay má viac ako 30-ročné skúsenosti v bankovníctve. Štrnásť rokov pôsobil vo Wells Fargo Bank a sedem rokov v Bank of America, kde zastával post výkonného viceprezidenta pre Európu, Stredný východ a Áziu. V predstavenstve materskej banky BAWAG P.S.K je zodpovedný za oblasť riadenia rizika a projektu Basel II. Stephan Koren sa v oblasti financií pohybuje od roku 1982. V spoločnosti BAWAG P.S.K. pracuje od roku 1998. V rokoch 2000 až 2005 zastával pozíciu generálneho riaditeľa spoločnosti Osterreichische Postsparkasse AG. Od roku 2006 do roku 2007 bol zástupcom generálneho riaditeľa spoločnosti BAWAG P.S.K. V súčasnosti je v predstavenstve BAWAG P.S.K. zodpovedný za finančné útvary a riadenie majetkových účastí banky.
Istrobanka vznikla v roku 1992. Od roku 2002 je jej jediným akcionárom Bank für Arbeit und Wirtschaft, Aktiengesellschaft, Wien (BAWAG). Rakúsky odborový zväz rozhodol v marci 2006 o predaji BAWAG-u, novým majiteľom sa stalo konzorcium zložené zo spoločností Cerberus Capital Management, Generali a Wüstenrot. Predaj BAWAG-u bol ukončený v máji 2007. Finančná skupina Istrobanky zahŕňa tri dcérske spoločnosti, prostredníctvom ktorých poskytuje svojim klientom komplexné finančné služby. Ide o Istro Asset Management, správ. spol., a. s., Istroleasing, s. r. o. a o Istro Recovery, spol. s r. o.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 17:30