StoryEditor

Maďarská vláda nepoužije akcie MOL na výmenu

22.02.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR
Maďarská vláda predá svojich zostávajúcich 13,3 milióna akcií v energetickom koncerne MOL prostredníctvom burzy.

Maďarská vláda predá svojich zostávajúcich 13,3 milióna akcií v energetickom koncerne MOL prostredníctvom burzy a nepoužije ich na potenciálny akciový swap s poľskou rafinérskou spoločnosťou PKN Orlen. "Transakcia s PKN nie je transakciou maďarskej privatizačnej agentúry APV ani transakciou vlády, ale je to transakcia firmy MOL," vyhlásil výkonný riaditeľ APV Miklós Kamarás.
"APV plánuje zostávajúce akcie v spoločnosti MOL predať, takže sa nepoužijú na akciový swap," dodal Kamarás.
Spoločnosti MOL a PKN v súčasnosti rokujú o potenciálnej fúzii, ktorá by vytvorila najväčšiu stredoeurópsku ropnú spoločnosť s celkovou trhovou hodnotou vo výške 6 miliárd USD (v prepočte viac ako 191,3 miliardy SKK). Zástupcovia spoločnosti PKN vyhlásili, že do konca apríla tohto roka vypracujú plán fúzie, pričom najzaujímavejšou časťou plánu bude emisia akcií.
Generálny riaditeľ koncernu MOL Zsolt Hernádi odmietol komentovať, ako sa plány na vytvorenie fúzie vyvíjajú. Začiatkom marca plánuje maďarská vláda začať domácu retailovú ponuku akcií MOL v objeme asi 492 000 kusov akcií po tom, čo v utorok predala 11,3 milióna akcií spoločnosti MOL domácim a zahraničným inštitucionálnym investorom pri cene 6 500 HUF za jednu akciu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
26. apríl 2024 23:07