StoryEditor

Banky doháňajú kumulatívne plnenie PMR

12.02.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR

Banky s blížiacim sa víkendom pokračujú v postupnom zvyšovaní nedostatočného plnenia povinných minimálnych rezerv (PMR). Včera na účtoch v Národnej banke Slovenska (NBS) deponovali 17,046 miliardy Sk, čím predpis v kumulatívnom vyjadrení plnia na 81,49 %.
Podľa dílera Slovenskej sporiteľne Pavla Jánošíka dnes investori v priebehu obchodovania prejavovali záujem najmä o forwardy do troch mesiacov. Vďaka zvyšovaniu kumulatívneho plnenia PMR, ako aj posilňovaniu kurzu slovenskej koruny oproti euru úročenie predovšetkým dlhších splatností výnosovej krivky pokleslo. Na budúci pondelok je plánovaná aukcia ročných štátnych pokladničných poukážok Ministerstva financií SR. "Banky pravdepodobne prejavia o túto aukciu veľký záujem. Ich dopyt by sa mohol vyšplhať na 7 až 8 miliárd Sk, pričom ministerstvo by mohlo akceptovať asi polovicu. Výnos aukcie bude oscilovať okolo hladiny 5,25 % p. a.," domnieva sa díler.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 20:31