StoryEditor

Lufthansa vraj kupuje Swiss IAL

08.09.2003, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa už dala Švajčiarom ponuku na kúpu spoločnosti Swiss International Air Lines (SIAL). Informovali o tom švajčiarske nedeľné noviny. Denník Neue Zürcher Zeitung (NZZ) s odvolaním sa na "dobre informované zdroje" uviedol, že akcionári by mali stratovej leteckej spoločnosti dať ešte injekciu 500 miliónov švajčiarskych frankov (CHF). Od Lufthansy by akcionári ako protihodnotu získali podiel 300 miliónov frankov na zisku a za 200 miliónov CHF by im nemecká spoločnosť ponúkla svoje akcie. Možnosť ich získania by trvala až do roku 2010. Švajčiarski investori by v prípade využitia tejto ponuky získali v Lufthanse 7-percentný podiel a stali by sa jej najväčšími minoritnými podielnikmi. Lufthansa by v prípade prevzatia Swissu zachovala jeho firemnú značku a švajčiarsky Zürich by zostal jednou z jej prevádzkových centrál.
Predstavitelia Swissu minulý týždeň pre agentúru Reuters uviedli, že sa stále zvažuje, či sa pridajú k združeniu leteckých spoločností Oneworld Alliance, alebo či predajú firmu Lufthanse.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
26. apríl 2024 17:15