StoryEditor

Signály blízkeho prepustenia

11.08.2005, 00:00

Strata zamestnania je nepríjemná skúsenosť bez ohľadu na krajinu, kde pracujete. Ako uvádza server educity.cz, nemusí byť až taká tragická, ak o možnosti prepustenia budete vedieť s predstihom, a získate tak možnosť pripraviť sa. Tu je niekoľko typických prejavov blížiaceho sa prepustenia, ako ich vidia Američania:
o Miesto. Ak vás presťahujú z rohovej kancelárie plnej svetla do tmavej kobky pri podnikovej kantíne, začnite pomaly oprašovať svoj životopis. Rovnako sa majte na pozore, keď do menej vhodných priestorov presťahujú celý váš tím.
o Schôdze. Väčšina ľudí porady neznáša, často ich považuje za stratu času. Keď vás však prestanú na porady a schôdze pozývať, môže vám hroziť vyhadzov.
o Hluchý telefón. Máte odrazu problém dovolať sa kľúčovým ľuďom vo firme? (Pravdepodobne sú všetci na dôležitých poradách.) Trvá im dlhšie odpovedať na vaše odkazy? Tak si dávajte pozor.
o Málo času sa rozhovory. Vaši priatelia prestávajú chodiť do vašej kancelárie na kus reči. Keď za nimi zájdete vy alebo ich stretnete na chodbe, nemajú na vás čas. Ľudia, ktorí vás dosiaľ obklopovali, od vás bočia. Nechcú totiž zostávať na potápajúcej sa lodi.
Obmedzovanie rozpočtu. Firma môže krátiť rozpočet každému, otázkou zostáva, do akej miery. Pokiaľ sa vašej práce týka viac škrtov ako ostatných, vášmu oddeleniu môže hroziť zánik.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
07. máj 2024 14:45