StoryEditor

Projekt voľnočasových aktivít

27.05.2004, 00:00

Prešovská pobočka Akadémie vzdelávania bola úspešná v grantovej schéme rozvoja ľudských zdrojov prostredníctvom preventívnych individuálnych aktívnych opatrení pre nezamestnaných. Na tento projekt získala z Európskej únie finančnú podporu 37 000 eur, podporil ho aj Národný úrad práce. Jeho cieľom je podporovať voľnočasové aktivity pre stabilizáciu trhu práce a znižovanie nezamestnanosti v regióne, zvyšovanie pružnosti trhu práce, podpora marginalizovaných skupín (študenti stredných škôl), ako aj podpora rozvoja systému záujmového vzdelávania.
Cieľovou skupinou sú študenti stredných škôl, ktorí ešte neboli zaradení na trh práce, ale aj absolventi vysokých škôl s príslušnými jazykovými kompetenciami, zaradení do poradenského programu na profesijnú orientáciu pre inovatívnu prácu s mladými ľuďmi pre prácu animátora. Zmluva o realizácii projektu v trvaní 10 mesiacov bola podpísaná ešte v novembri minulého roku. V nasledujúcich dvoch mesiacoch sa realizovala prípravná fáza, ktorá pozostávala z analýz očakávaní študentov stredných škôl pred vstupom na trh práce. Zapojilo sa do nej formou dotazníkov približne 600 stredoškolákov. Z jedného dotazníka s 12 otázkami získali podľa informácie riaditeľky prešovskej pobočky Akadémie vzdelávania Emílie Martinkovej až 100 informácií. Na ich spracovanie poskytla softvér Prešovská univerzita. Záujem o účasť v projekte prejavilo 120 z nich a do klubovej činnosti sa prihlásilo 116 mladých ľudí. Konečným výstupom je realizácia voľnočasových aktivizačných klubov. Počas 60 hodín klubovej činnosti sa stredoškoláci môžu oboznámiť s prácou v DJ klube, tanečnom, žurnalistickom, vo výtvarnom, v dramatickom a vo filmovom klube.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
23. apríl 2024 09:54