StoryEditor

PSA zvýši zisky

03.09.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën chce v rámci plánu na zvýšenie ziskovosti posilniť produktivitu, zredukovať závislosť od domáceho trhu a skrátiť vývoj nových modelov. V rozhovore pre nemecký Auto Motor und Sport to povedal generálny riaditeľ spoločnosti Christian Streiff. Firma podľa neho plánuje zvýšiť i podiel na nemeckom trhu. "Chceme tu mať päťpercentný tržný podiel tak s Peugeotmi, ako aj s Citroënmi. Začiatkom roku 2010 by mali mať obe značky dovedna desaťpercentný podiel."
Vlani mala značka Peugeot v Nemecku podiel 3,2 a Citroën 2,4 percenta. Streiff upozornil aj na to, že počet zamestnancov spoločnosti vo Francúzsku bude postupne klesať. Spoločnost tam teraz zamestnáva asi 120-tisíc ľudí, teda okolo 60 percent svojej celkovej pracovnej sily, napísala agentúra Reuters.
PSA Peugeot Citroën je druhým najväčším výrobcom automobilov v Európe po nemeckom konkurentovi Volkswagen. V Strednej Európe postavil okrem automobilky na Slovensku aj fabriku v českom Kolíne (spolu s japonskou Toyotou ide o spoločný podnik TPCA), ktorá teraz zamestnáva vyše tritisíc ľudí a má ročnú kapacitu 300-tisíc vozidiel.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
27. apríl 2024 23:32