StoryEditor

Mám rád poriadok. Aj v cestovaní

16.07.2007, 00:00

Dnes s predsedom COOP Jednota Slovensko Gabrielom Csollárom

Čo vám počas tohtoročného leta nesmie ujsť?
-- Už niekoľko rokov sa chystám stráviť dovolenku doma, v tichu okrasnej záhrady. Nemať žiadny program, povaľovať sa a ponevierať. Samozrejme, to vydržím len prvý deň a potom prídu na rad drobné opravy a údržba na hospodárstve, vychádzky so psami, bicyklovanie. Čakajú ma aj kolieskové korčule (to bude veľká sranda) a víkendová turistika. Taktiež sa chystám intenzívne venovať angličtine.

Kam až by ste boli schopný vydať sa sám a stopom?
-- Cestovanie stopom je určite dobrodružnejšie a lacnejšie ako akýmkoľvek iným spôsobom prepravy. Nesie však so sebou aj riziká a nebezpečenstvo. Vzhľadom na to, že som narodený v znamení panny, mám rád vo všetkom poriadok, teda aj v cestovaní. Čas príchodu, odchodu, trasa. To všetko musí byť premyslené a naplánované. Priznám sa, že neberiem stopárov, z bezpečnostného hľadiska. Čiže ja sa stopom ďaleko nedostanem.

Keď na začiatku dovolenky zistíte, že vo vašom hoteli je ubytovaný premiér, aká bude vaša reakcia?
-- Našťastie toho roku mi to nehrozí. Ak by sa to však stalo, považoval by som to za obrovskú výhodu. Prečo? No hotel by bol bezpečnejší, v kuchyni by držali stráž hygienici, všade by bolo čisto. Nič lepšie si neviem ani predstaviť a možno by pán premiér prijal pozvanie na dobré červené víno.

Keby vám na dovolenke ukradli všetky peniaze a kreditky, ste typ, ktorý sa okamžite vráti domov, alebo nájdete alternatívu a rekreujete sa ďalej?
-- Určite pokračujem v dovolenke ďalej. Vzhľadom na to, že spotrebné družstvá pôsobia takmer v každej krajine na svete a my udržiavame spoluprácu s medzinárodnými družstevnými inštitúciami, určite by som oslovil družstevnú centrálu v príslušnej krajine a riešenie by sa našlo.

Chodíte na nudistickú pláž?
-- Nie, nie je to súčasť môjho životného štýlu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
04. máj 2024 02:36