StoryEditor

Ako si aktivovať službu roaming

24.06.2005, 00:00

Verným klientom poskytujú operátori roaming už aj bezplatne, bez toho, aby zložili depozit. Stačí vytočiť bezplatnú infolinku operátora alebo poslať SMS a nemusíte chodiť na predajné miesto operátora.
Paušály
Klienti Orangeu majú službu roaming bezplatne, ak sú jeho zákazníkmi aspoň dvanásť mesiacov. Službu roaming si môžu užívatelia paušálov Orange aktivovať odoslaním SMS správy (ROAM A na číslo 9053). Neplatí sa žiadny aktivačný ani mesačný poplatok. V prípade, že klient nie je zákazníkom Orangeu aspoň jeden rok, musí na predajnom mieste operátora zložiť zábezpeku dvetisíc korún. Všetkým verným účastníkom mesačných programov ponúka v súčasnosti Orange už len jednu roamingovú službu, s ktorou môžu všetci zákazníci volať aj prijímať hovory v zahraničí.
Zákazníci T-Mobile môžu o aktiváciu služby medzinárodný roaming požiadať buď osobne, prostredníctvom internetovej stránky, alebo telefonicky na infolinkách. Môžu taktiež využiť aktiváciu cez SMS správu (?roaming zap? na číslo 12323). Aktivácia služby je bezplatná pre zákazníkov, ktorí uhradili aspoň tri posledné mesačné faktúry. V opačnom prípade musia zložiť zálohu päťtisíc korún.
Easy a Prima karta
Na predplatených kartách sa roaming ešte donedávna nedal využívať. Dnes je to už bezplatná služba. "Zákazníci predplatených kariet Easy si službu Easy roaming alebo Easy SMS roaming môžu aktivovať na predajných miestach T-Mobile alebo na bezplatnom telefónnom čísle 1251," informuje Martin Vidan, koordinátor externej komunikácie T-Mobile. Užívatelia kariet Prima si môžu roaming aktivovať SMS správou (ROAM A na číslo 444). Pri aktivácii služby operátor automaticky deaktivuje hlasovú odkazovú službu, teda klient platí v zahraničí len za prijatý hovor. Táto služba sa dá kedykoľvek po návrate zo zahraničia aktivovať.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
09. máj 2024 01:09