StoryEditor

Eurofondy pomáhajú hotelierstvu

22.08.2007, 00:00

Europrojekty
V hoteli Remata, ktorý je situovaný neďaleko Handlovej a od Bojníc je vzdialený dvadsať kilometrov, v malebnom prostredí medzi Kremnickým pohorím a Vtáčnikom, pribudla nová kongresová hala s kapacitou do 120 osôb. Hostia môžu v zrekonštruovanom relax centre využívať masáže, oxygenoterapie či inhalácie. K dispozícií majú solárium, parnú aj suchú saunu, vírivku, vnútorný bazén a fitnes. Takto zatraktívniť hotel mohli jeho majitelia vďaka eurofondom.
Jedným z úspešných projektov financovaný z štrukturálnych fondov EÚ je aj Rekonštrukcia hotela Remata IV. etapa. Žiadateľom financií z eurofondov je spoločnosť MV staving, ktorá je jeho vlastníkom. V rámci projektu boli postavené a zrekonštruované niektoré vnútorné aj externé objekty, ktoré by mali zvýšiť atraktivitu tohto komplexu. Pre rodiny s deťmi je k dispozícii v hoteloch už neodmysliteľný detský kútik. Nedotknutá príroda s bujnou vegetáciou v okolí môže byť obzvlášť príťažlivá pre milovníkov prírody, turistiky či cykloturistiky. Pre vyznávačov zimných športov sú pri hoteli štyri lyžiarske vleky. "Po rozšírení služieb rátame s vyššou obsadenosťou hotela," vysvetľuje Jana Kratková, podpredsedníčka Predstavenstva MV staving.
Koľko projekt stál
Pôvodný rozpočet projektu bol takmer 36 miliónov korún. Európsky fond regionálneho rozvoja prispel 9 miliónmi korún, ďalších takmer 8 miliónov išlo zo štátneho rozpočtu a takmer 19 miliónov korún financovala zo svojho rozpočtu spoločnosť MV staving ako žiadateľ podpory. "Projekt začal 15. novembra 2005 a kolaudácia je právoplatná od 29. júna. V priebehu realizácie sa nevyskytlo žiadne oneskorenie stavby," hovorí Jana Kratková.
Nová kongresová hala
Vo vonkajších priestoroch sa zrekonštruovali ihriská, tenisový kurt, postavili sa garáže a parkoviská. Vo vnútorných priestoroch sa zrekonštruoval objekt na relaxcentrum s vnútorným bazénom, fitnes a soláriom. Rekreanti si môžu zahrať kolky a bowling na vynovených dráhach. Postavená bola aj nová kongresová hala a práčovňa.
Prínosom projektu je rozšírenie služieb vďaka zrekonštruovaným a novopostaveným priestorom, ktoré umožňujú poskytnúť hosťom viac.
Nezanedbateľným prínosom projektu je aj udržanie a zvýšenie zamestnanosti.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
05. máj 2024 13:39