StoryEditor

Nový prepravný poriadok na železnici

27.12.2005, 23:00

Prvým dňom nového roku začne platiť nový Prepravný poriadok Železničnej spoločnosti Slovensko. Verejnosti bude dostupný na internete a najdôležitejšie pasáže budú na výveskách na železničných staniciach. Nový poriadok mení napríklad vyberanie cestovného a úhrad za hlásený a nehlásený vstup. Ak cestujúci nastúpi do vlaku bez lístka a prihlási sa vlakovej čate, zaplatí cenu cestovného a prirážku 80 korún. V prípade, že vlakovú čatu nevyhľadá a je ochotný uhradiť pokutu na mieste, zaplatí okrem lístka aj pokutu 200 korún. Ak sa rozhodne, že zaplatí do piatich kalendárnych dní, tak pokuta bude 400 korún. Ak do tohto termínu nezaplatí, železnice budú súdne alebo exekútorom od neho vymáhať sankciu v plnej výške (800 Sk).
Medzi ďalšie poplatky, ktoré budú cestujúci povinní uhradiť, patrí napríklad 100-korunová pokuta. Za porušenie zákazu fajčenia sa zaplatí 100 korún, 800 korún za poškodzovanie alebo znečisťovanie vozidiel a 1 000 korún za prepravu nebezpečných látok či nabitú zbraň.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradensky-servis, menuAlias = poradensky-servis, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 18:12