StoryEditor

Čím starší, tým lepší. Ako víno

30.12.2007, 23:00

Bratislava -- Keď už, tak vo veľkom. A, samozrejme, so zástupmi fanúšikov. Nesmú chýbať intrigy a neočakávané vyhlásenia. Hudobné návraty jednoducho musia mať šťavu. A hoci vo všeobecnosti platí pravidlo -- čím starší, tým lepší, nie je to tak v každom prípade.
Od Verve až po Led Zeppelin

Britskí hudobníci známi pod menom The Verve sa opäť spojili -- po ôsmich rokoch pripravili nový album a v novembri vyrazili na koncertné turné po Veľkej Británii. Hudobníci, ktorí stoja za hitom The Bittersweet Symphony, sa cez leto stretli v Londýne, aby spoločne vybrali skladby na nový album. Z mŕtvych vstal aj hudobný génius Prince. Po dlhšej prestávke vydal nový album Planet Earth. Jedna z najväčších legiend hudobnej scény sa však o stratu svojej popularity báť nemusí. Albumom Purple Rain z roku 1984 si získal pevné miesto vo vodách šoubiznisu. Aby tento rok nebol len o úspešných návratoch a dobrých nápadoch, neexistuje lepší príklad ako Britney Spears. V posledných rokoch sa na ňu valí pohroma za pohromou. Vydala sa a takmer vzápätí sa rozviedla, bola závislá od drog a alkoholu, podstúpila liečenie. Akoby to nestačilo, okrem toho, že jej deti zverili do opatery otcovi Federlinovi, nahrala Britney nie veľmi úspešný comebackový album Blackout. Naopak -- veľkým prekvapením bol dlho očakávaný hudobný návrat hardrockovej legendy Eagles. Nový album týchto legiend, dvojcédečko s názvom Long Road Out Of Eden, sa okamžite prebilo na špicu americkej albumovej hitparády a tu sa usídlilo ako za "starých" čias. Tento rok sa "zocelilo" viacero interpretov, ktorí svoje úspechy slávili v 70. rokoch. Na koncertné turné vyrazili Genesis, The Police. Neslávny návrat si užili dokonca aj Guns'n' Roses. Veľké plus si pripísali aj "štipľavé" Spice Girls, ktoré na svojom comebackovom turné obrátili hore nohami kanadský Vancouver. K slovu sa dostali aj legendárni rockeri. Led Zeppelin počas dvojhodinového koncertu vrátili späť čas o takmer tridsať rokov. 20-tisíc fanúšikov v londýnskej O2 hale si vystúpenie nemohlo vynachváliť. Jeden z najúspešnejších návratov by sa však nemusel skončiť iba jediným koncertom. "Nemám však krištáľovú vešteckú guľu a vy tiež nie," dodal Page. "Zeppelini" spolu nekoncertovali od roku 1980, keď zomrel John Bonham, bubeník kapely.
Marikin návrat

Skladbou Tak som chcela všetkých milovať sa po siedmich rokoch zo slovenského éteru prihovorila svojim fanúšikom aj Marika Gombitová. Pieseň pochádza z muzikálu Adam Šangala, textársky sa pod ňu podpísali Vašo Patejdl a Kamil Peteraj. Skladba sa stretla s veľkým ohlasom medzi poslucháčmi. Táto pieseň vyšla aj na špeciálnom dvojalbume s názvom Vyznanie, ktorý obsahuje 35 hitov z rokov 1977 až 2007.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
27. apríl 2024 04:25