StoryEditor

SaLon nové filmy

25.09.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Hviezdny prach
Fantasy
Tristan Thorne (Charlie Cox) je jednoduchý chlapec z anglickej dediny Múr. Miluje miestnu krásavicu Viktóriu (Sienna Miller) tak, že je pre ňu ochotný spraviť takmer čokoľvek. Trebárs aj podniknúť výpravu do zakliateho sveta za múrom, odkiaľ jej chce priniesť spadnutú hviezdu. Netuší však, že tá po svojom dopade získala podobu krásnej dievčiny Yvaine (Claire Danes) a že nebude jediný, kto po nej túži. Proti sebe má pritom veľmi mocných súperov -- všetkého schopného princa, ktorému má hviezda pomôcť k získaniu trónu, a ohavnú čarodejnicu (Michelle Pfeifferová), ktorej by zjedenie Yvaininho srdca zaistilo večnú mladosť a krásu. Najväčším nepriateľom si však bude sám.
USA, réžia: Matthew Vaughn, premiéra v SR: 27. 9. 2007

Škaredé káčatko a ja
Animovaný
Komédia pre celú rodinu, ktorá je veľmi voľne inšpirovaná klasickou rozprávkou Hansa Christiana Andersena. Príbeh škaredého káčatka a jeho matky Ratso. Ratso v skutočnosti vôbec nie je matka, ale škaredé káčatko ho tak len volá, lebo v skutočnosti je to jeho otec. Aj to nie skutočný. Je to iba obyčajná krysa, ktorá sa zhodou okolností ocitla na mieste, kde sa škaredé káčatko vyliahlo z vajíčka. A keďže Ratso bol prvý tvor, ktorého káčatko uvidelo, je nútený sa oň postarať. Čo by to bolo za otca, ktorý by odmietol byť matkou svojmu nevlastnému synovi?! Ste z toho zmätení? Tak ste na tom podobne ako Ratso.
Franc./Nem., réžia: M. Hegner, K. Kiilerich, premiéra v SR: 27. 9. 2007

Strings
Animovaný
Hal Tara je syn Kahra, vládcu mesta Hebalon a následník trónu. Po Kahrovej smrti sa Hal ujíma vlády. Ale z listu, ktorý ostal po otcovej smrti, vysvitne, že nešlo o samovraždu, ale že mu smrť spôsobili dávni rivali z mesta Zeriths. A tak vyzbrojený mečom a prezlečený za chudáka opúšťa mesto, aby našiel Zerithov a pomstil sa. Netuší však, že jeho kráľovstvo je ohrozované znútra. V močiaroch stojí prvýkrát zoči-voči hroznému dedičstvu dávnej histórie svojho kráľovstva. Zamiluje do bojovníčky Zerithov, no jeho láska je rovnako slepá, ako jeho nenávisť...
Dán./Švéd., réžia: Anders Ronnow-Klarlund, premiéra v SR: 27. 9. 2007

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 00:08