imgur
StoryEditor

Veriť či veriť? To je otázka

21.08.2019, 23:59
Uvedomujem si, že je ilúzia, aby menšina, žijúca podľa právd viery, dokázala bezstarostne žijúcej bohatej elite, akváriu mocných, nanútiť zmenu štýlu života.

Nech sa nato pozrieme akokoľvek, žijeme v dobe úpadku Západu vrátane východnej Európy, čoho prejavom je aj úpadok ideálu človeka, aký produkuje, a tak je to dobre, lebo to len potvrdzuje, že Západ bez hodnotovej viery musí skončiť. Istú vieru by sme v sebe mali nosiť. Ja uznávam vieru, ktorá je ľudsky produktívna a jej výsledkom sú ideály.

Zaujímavé by bolo ocitnúť sa na pár dni v starom Ríme v čase jeho úpadku. Možno by sme boli veľmi prekvapení, ako podobne materialisticky, konzumne a povrchne sa vtedy žilo. Asi podobne ako dnes.

Uvedomujem si, že je ilúzia, aby menšina, žijúca podľa právd viery, dokázala bezstarostne žijúcej bohatej elite, akváriu mocných, nanútiť zmenu štýlu života. Môžete zahltiť výzvami, inštrukciami, myšlienkami, zákazmi všetky servery na zemeguli, koleso dejín a karavána smeruje podľa plánov z vodcov (tu som si dovolil trošku slovnej hry) tohto sveta.

Jednoducho mocenská elita je odvodená od pojmu moc, takže vládne vždy v inom personálnom zložení, nie je kompaktná a tak sa mení po častiach. Iba revolúcie ju menia komplexne. Takže skôr ide o jej kontrolu a vtláčanie nových potrieb.

Myslím si, že je chybou takejto menšiny, že je uzavretá priveľmi do seba. Menšina by mala trpezlivo a pravdivo žiť svoj život, svoje pravidlá a dúfať v pozitívne ovplyvnenie či ovplyvňovanie väčšiny. Žiaľ, mnohí sa nechávajú vtiahnuť do politických hier a nechávajú sa ovplyvniť fantáziami o skvelej budúcnosti zasa iba politikov.

Náš systém dostatočne nevygeneroval odvážnych, múdrych, inteligentných ľudí, ktorí by s tými najčistejšími úmyslami viedli krajinu.

A ak aj takých náhodou máme, sú často zničení, udupaní a znechutení. Bohužiaľ, silným prostriedkom demokracie sú niektoré médiá, ktoré spoľahlivo manipulujú davmi. Čestný politik, ktorý by chcel niečo dôležité zmeniť, nemôže byt naraz v každej rodine, domácnosti a v každom meste, aby si získal občanov. Takmer každej domácnosti vládne internet.

O informáciách, ponúkajúcich pravdivé a nezávislé fakty, však veľa užívateľov internetu nevie. Preto každý podlieha oficiálnym médiám a tie ovláda ten, kto ich vlastní, čo je pochopiteľné. Akosi sa nečrtá schodná cesta z toho von. Systém je kvalifikovane prepracovaný a ja sa obávam, že bez strašného konfliktu, ku ktorému súčasný systém jednoznačne speje, sa nič nezmení.

Možno, že nás čaká obroda a prebudenie, ale dúfam, že nie po strašnej katastrofe. V dobe cielených informačných neprávd je nutné, aby človek uvažoval samostatne. Aj naša spoločnosť sa môže zmeniť ak disponuje interdisciplinárne reálnymi informáciami, ktoré logicky ponúknu prirodzenú cestu.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
27. apríl 2024 07:02