StoryEditor

LaRouche to predvídal

23.09.2008, 00:00

Správy o padajúcich amerických bankách a poisťovniach zapĺňajú dokonca aj slovenské noviny. V Spojených štátoch amerických, Japonsku, Európskej únii "dopĺňajú likviditu bánk“ o desiatky miliárd dolárov. To je eufemistický názov, že toľko nových dolárov dávajú vytlačiť. Uverejňujú odhady, kedy americká finančná kríza zasiahne aj Slovensko a koľko nás to bude stáť.

Existuje ekonóm, ktorý to všetko predvídal a radil, ako tomu predísť. Americký ekonóm Lyndon LaRouche už asi 20 rokov upozorňuje na chyby najmä amerického finančného systému. Presne predpovedal, že hroziaci krach fondov Fannie Mae a Freddie Mac predznamená vyvrcholenie krízy. Navrhuje aj východiská z krízy.

Lyndon LaRouche si však v Amerike odsedel päť rokov vo väzení za finančný priestupok, ktorý on popiera. Keby ho aj naozaj spáchal, hodnota priestupku je mnoho núl za desatinnou čiarkou v porovnaní s finančnými stratami, ktoré teraz zažíva západné hospodárstvo. V americkej tlači je LaRoucheovo meno tabu. Mimochodom podľa LaRoucheho analýz súčasná kríza mala vypuknúť už dávnejšie. Oddialilo ju iba prevzatie hospodárstiev východných krajín porazených v studenej vojne do systému západného hospodárstva.
Našli sa aj na Slovensku publicisti, ktorí označili za La Rouchea za fašistu.

Ján Čarnogurský (1944)

advokát, bývalý premiér. Môžete očakávať texty s filozofickým, náboženským a globálnopolitickým rozmerom. Najmä ruským. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
26. apríl 2024 04:52