StoryEditor

A to ste počuli? Vraj má prachy v Belize!

19.08.2015, 00:00

Vlády premiéra Fica tiene korupcie obchádzajú roky. Nikdy sa však netýkala priamo jeho osoby. Ak by sme nerátali ešte predparlamentné prešľapy s financovaním strany, ktoré sú na Slovensku povinnou jazdou, najhoršie, s čím sa jeho meno po nástupe do čela vlády doteraz spájalo, bolo pitie koly v gorilom byte a pitie vína s Výbohom, Topolánkom a Topolánkovým Výbohom Dalíkom v moravskej pivnici. Čo je na takmer osem rokov v premiérskom kresle solídny výkon. Aj preto si premiér dokázal u svojich voličov udržať auru čistého politika – to nekradne on, ale zlí ľudia okolo neho, nemôže predsa ustrážiť úplne všetko.

Vojna s Igorom Matovičom to však môže zmeniť. Úvod Matovičovi vyšiel výborne – po ťažko pochopiteľnej razii vo firme jeho manželky prišla odveta v podobe provokácie na sociálnej sieti. Tá po úvodných úsmevoch donútila premiéra k trestnému oznámeniu a vážnemu vyhláseniu pred úradom vlády v priamom prenose. Okrem trestného oznámenia stihol spomenúť, že síce ešte s pánom Bohom nejde, ale neublížil nikomu nikdy, pri čom muselo azda každému občanovi s pamäťou trochu lepšou od kapra podvihnúť aspoň jedno obočie. Spoločnosť jeho manželky rozpačitému dojmu len nasadila korunu. Manželku totiž nevytiahol ani v boji o prezidentský palác, do ktorého zapojil úplne všetkých, vrátane asistentky.

Matovič po neveľkom preferenčnom posune pri spojení svojho štvorčlenného hnutia s Novou znovu potvrdil zmysel svojej politickej existencie – nebojácne ukazovanie na zlodejov a boj za spravodlivosť. Ak pri narábaní s touto témou využije svoj mediálny talent, tak sa stanú dve veci: dá svojim voličom hmatateľný dôvod, prečo sa ho znovu oplatí voliť a zároveň skomplikuje situáciu opozičným politikom, ktorí s ním spolupracovať veľmi nechcú. Voličom pravicových strán síce pri predstave štvor-či päťčlenného „zlepenca“ vstávajú vlasy dupkom, no vylúčiť zo spolupráce najväčšieho ficobijca bude komplikovaný podnik pre kohokoľvek, kto nechce ísť do volieb s nálepkou kolaboranta Smeru.

Ak by aj celé obvinenie bolo nezmyslom, najhoršie, čo sa môže stať Smeru je, že podklady, ktoré sa v najbližších dňoch objavia na internetoch, budú dostatočne presvedčivé aspoň na to, aby aj váhavejším občanom nasadili do hlavy chrobáka pochybnosti. Bola by to ďalšia rana už aj tak neveľmi nadšenému voličskému bloku, ktorý si už s výnimkou bezplatných vlakov nie je ochotný ani pamätať zvyšný obsah sociálnych balíčkov. Milióny na účte v Belize sa stanú symbolom a zľudovejú rovnako ako Gorila. A tá, na rozdiel od pochybností s financovaním strany či iných vláčikov, bývalému premiérovi definitívne zlomila politický krk.

Na lámanie krkov je, samozrejme, ešte priskoro. Ak svoj part Matovič nezvládne, okrem nádeje na normálnu kampaň definitívne pochová sám seba.

01 - Modified: 2007-08-25 11:11:00 - Feat.: 0 - Title: V Leopoldove vzdali úctu obetiam totalitného režimu
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
01. máj 2024 20:08