StoryEditor

Európa našich dní

23.06.2016, 00:00

V tieto dni, keď sa nám rátajúc počtom dní približuje historicky prvé slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie, keď sa lámu bariéry nezáujmu mnohých a nad pasivitou a letargiou prebleskuje túžba za lepším životom, musíme brať na vedomie realitu a postupne sa vyrovnávať s neprávosťami, ale predovšetkým znásobiť to, čo je nám milé a príjemné.

Polrok nášho predsedníctva síce nie je dlhý, ale poskytuje príležitosti pre každého. Pre sklamaných, aj tých, ktorí sa chcú vynoriť spod hladiny priemernosti. Vo víre udalostí a opakovanosti téz a pravidiel som si v tomto duchu aspoň imaginárne privlastnil „Európu týchto dní“. Pripravujem totiž so svojím tímom konferenciu Nová Európa, a to na báze komunikačnej otvorenosti a kontinuálnej previazanosti historických etáp spoločenského vývoja. Jej obsahovú osobitosť ponímam ako „spoločenskú spotrebu“ diela myšlienkových predátorov minulých rokov pri kormidlách štátov aj s ich dosahom na súčasnú svetovú situáciu.

Takisto dnešné, v Európe sa rodiace závažné rozhodnutia spôsobia premeny, ktoré sa stanú existenčnou realitou mladej generácie. Pokrok sa odvíja od dosahovania výsledkov na miestach, kde sa implementujú výsledky vedy do produkčných procesov, kde sa vytvárajú nové hodnoty a dosahuje sa žiaduci profit prispievajúci ekonomike krajiny. Rastie rad pokračovateľov, ktorí Novú Európu vidia v kontexte s rozvojom vedy a implementácie znalostí do produkčných procesov. Na spoločnom myšlienkovom základe sa stretnú napríklad v produkčnom podniku výskumníci vývojári, prognostici, riaditelia divízií výroby, marketingu, manažéri podnikovej komunikácie, podnikovej edukácie a profesionálne najvyššie graduovaní odborníci podniku s koordinátormi, zodpovednými ľuďmi z ministerstiev či slovenskej vlády, aby v rámci prípravy predsedníctva v Rade EÚ urobili najviac, ako je možné.


Žiaľ, popri snažení jedných sa už teraz iní jednotlivci či záujmové skupiny snažia spochybňovať význam a hodnotu slovenského predsedníctva. Som presvedčený, že aj keď sa názory rôznia, pokrokové formy realizačnej integrácie sa rozvinú a stanú sa spoločným slovenským produktovým konglomerátom vstupu do Novej Európy.

Konferencia Nová Európa by mala prekonať skepsu a upriamiť človeka na budúcnosť. Verím, že svet sa pohne k lepšiemu aj uprednostnením najvyšších všeľudských hodnôt, spočívajúcich v konaní dobra.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
30. apríl 2024 21:13