Richard SulíkPavol Funtál
StoryEditor

Richard Sulík: Úplatkár Fico a zhulený Sulík

12.06.2017, 00:00

V poslednom čase som si všimol, že vždy keď poviem, že slovenský premiér Robert Fico si osobne necháva vyplácať úplatky z peňazí určených pre uhoľné bane (podľa výpovede očitého svedka), príde od neho reakcia, že som zhúlený. Už som sa x krát vyjadril, že to je klamstvo, s drogami nič nemám, dvakrát som bol na protidrogovom teste (negatívnom, samozrejme) a tiež som na Roberta Fica podal v tejto súvislosti trestné oznámenie. Som zvedavý, čo tá naša slávna polícia vyšetrí, no nerobím si veľké nádeje, keďže nebola schopná Ficovi ani len doručiť predvolanie na súd.

Zaujímavá je však Ficova reakcia. Namiesto toho, aby sa ohradil, aby povedal, že on žiadne úplatky neberie, alebo rovno podal trestné oznámenie za ohováranie, začal o mne šíriť čisté klamstvá s vedomím, že pri dnešnej polícii sa mu nemá čo stať. Je to presne tá istá taktika, ktorú používal pri Ivete Radičovej, keď vykrikoval „premiérka klamárka“. Pritom, neviem o jedinom klamstve, ktoré by Iveta Radičová bola vyriekla.

Podstatný problém je v tom, že ryba smrdí od hlavy. Premiér Robert Fico je osobne namočený v rôznych korupčných prípadoch, a preto nemá tú silu čokoľvek spraviť so všadeprítomnou korupciou a rozkrádaním. Začalo sa to samotným vznikom strany Smer, pre ktorú zháňal vlastnou hlavou 70 miliónov korún (na to existuje nahrávka a ak chce generálny prokurátor rozpúšťať nejaké strany, mal by začať Smerom, lebo vznikol z čiernych peňazí). Pokračovalo to návštevou bytu na Vazovovej, kde s Haščákom z Penty popíjal kolu (na to existuje spis SIS menom Gorila) a zďaleka sa to nekončí tým, že býva v byte, na ktorý nemá a ktorý oficiálne patrí Bašternákovi a ten zas je obžalovaný pre podvody s DPH. A keďže má toľko masla na hlave, nemôže robiť nič s ministrom vnútra Kaliňákom, ktorý je vyšetrovaný pre majetkové podvody a ani len s Mariánom Kočnerom, ktorý zase raz v niečom lieta.

Prečo to píšem? Lebo my vôbec nepotrebujeme nové zákony. Ministerka Žitňanská sa mýli, ak si myslí, že prijmeme nejakú desiatu novelu nejakého zákona a zlodejčiny sa skončia. Neskončia. My potrebujeme slušných a najmä nevydierateľných ľudí vo vláde. Takých, ktorí nebudú čestným policajtom, vyšetrovateľom a prokurátorom zväzovať ruky. Presne na toto sa SaS ako súčasť vlády zameria. A dovtedy nech si úplatkár Fico vykrikuje akékoľvek klamstvá o mne, pravda o ňom je aj tak stokrát horšia.

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
27. apríl 2024 13:21