StoryEditor

Veľký prehľad politických diskusií. Kedy a kde uvidíte svojich obľúbených politikov?

04.09.2023, 15:27
Autor:
redred
  • Predčasné parlamentné voľby sa uskutočnia 30. septembra. Televízie si pre divákov pripravili množstvo diskusií, špeciálnych relácií aj live prenosov zo samotného volebného dňa.
  • Ta3 odvysiela hlavnú debatu 26. septembra. Inšpiruje sa americkými voľbami. 
  • RTVS sa bude od 19. do 27. septembra venovať voľbám na Jednotke vo večerných hodinách cez týždeň vždy o 20.30. 
  • Markíza odvysiela dve veľké debaty v hlavnom večernom čase krátko pred začiatkom moratória 26. a 27. septembra.
  • JOJ a JOJ 24 odvysielajú hlavné debaty 20. a 21. septembra. 

Prinášame prehľad politických diskusií v jednotlivých televíziách. 

image

ta3.

Ta3 príde s predvolebnou šou na americký štýl

Po presťahovaní televízie do areálu Národného futbalového štadióna dostali všetky relácie nový šat. S novinkami a inováciami tak príde ta3 aj v období parlamentných volieb. Diváci dostanú komplexný volebný prehľad v diskusiách s kandidátmi jednotlivých politických strán.

  • Duely kandidátov

V špeciálnom projekte, ktorý chválila Rada pre mediálne služby, sa budú od 11. septembra vysielať duely kandidátov. Pôjde o reláciu V téme o 9:30, 12:30 a 19:50, kde sa vyžrebujú dvojice politikov, ktorí sú umiestnení na kandidátkach do 8. miesta. Bude to súboj 10 politických subjektov, ktoré majú podľa posledných prieskumov najvyššie preferencie. V predvolebnej šou sa budú postupne striedať moderátori Peter Bielik, Richard Dírer, Braňo Král, Diana Štrusová a Rasťo Iliev.

Diváci si dokopy pozrú až 34 duelov, ktoré vyvrcholia 25. a 26. septembra diskusiami s lídrami politických strán. Záverečnú debatu televízia odvysiela 26. septembra, kde sa stretne päť lídrov najsilnejších strán aj za účasti divákov. Inšpiráciou na predvolebné rozhovory boli americké voľby. 

image

RTVS:24.

RTVS zaboduje so spravodajskou stanicou

Parlamentné voľby budú v septembri hlavnou témou aj pre verejnoprávnu televíziu. Pôjde o dve formy diskusných relácií – rozhlasový a televízny program, kde sa postupne predstavia zástupcovia všetkých politických strán. V rozhlasovom bloku Parlamentné voľby – rozhovory dostanú politickí kandidáti rovnaké otázky a na ich zodpovedanie budú mať aj rovnaký čas. Od 11. do 21. septembra sa vždy na Jednotke o 15.30 ukážu v televízii uchádzači o parlamentné miesto, ich poradie určil žreb.

  • Večerné diskusie

Parlamentným voľbám sa bude od 19. do 27. septembra televízia venovať na Jednotke aj vo večerných hodinách cez týždeň vždy o 20.30. Zoznam hostí RTVS zostaví na základe výsledkov prieskumov verejnej mienky z troch agentúr: AKO, MEDIAN a Focus.

  • RTVS:24 ponúkne pravidelný spravodajský servis

Počas volebného dňa v sobotu 30. septembra je pripravený spravodajský servis, ktorý bude doplnený o živé vstupy. Krátko pred uzatvorením volebných miestností odštartuje na Jednotke relácia Parlamentné voľby 2023 – VOLEBNÁ NOC. V nedeľu 1. októbra príde spravodajský kanál s aktuálnymi informáciami už od skorých ranných hodín. O 8. hodine odštartuje relácia Povolebné štúdio a v čase obeda si diváci môžu pozrieť O 5 minút 12, ktorá pôjde súčasne na Jednotke aj RTVS:24.

image

Markíza.

Markíza zmapuje voľby v špeciálnych diskusiách

Kľúčovú udalosť tohto roka zmapuje Markíza v mimoriadnom volebnom štúdiu, kde ponúkne rozhovory s politickými hosťami. Televízia prinesie nielen predvolebné (päť debát), ale aj povolebné diskusné špeciály so zástupcami kandidujúcich politických strán. Dve z nich odvysiela v hlavnom večernom čase krátko pred začiatkom moratória (26. a 27. septembra), moderovania sa ujme Michal Kovačič.

  • Priestor dostanú všetky politické strany s novými moderátormi

Rovnaké množstvo času na prezentáciu kandidátov dostanú aj preferenčne slabšie strany, a to od 22. do 24. septembra. V nedeľu dostanú priestor v obľúbenej relácii Na telo. Popoludňajšie debaty budú moderovať nové tváre Gabriela Kajtárová a Martin Prôčka. Zástupcovia politických strán budú diskutovať podľa priemeru posledného prieskumu agentúry FOCUS a AKO k 20. septembru.

  • Volebná noc s live prenosmi a špeciál tesne po voľbách

Parlamentné voľby vyvrcholia v sobotu 30. septembra v mimoriadnej relácii Voľby 2023 – Volebná noc. Večer sa bude niesť v znamení live prenosov a vstupov z volebných centrál všetkých politických strán, ktoré majú šancu dostať sa do parlamentu. Po zatvorení volebných miestností budú prezentované priebežné výsledky z údajov Štatistického úradu. Dvojica moderátorov Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič privítajú v štúdiu zaujímavých hostí, s ktorými zanalyzujú volebnú noc.

Špeciálne volebné vysielanie Voľby 2023 – Víťazi volieb bude pokračovať aj v nedeľu 1. októbra. V debate sa stretnú lídri všetkých politických subjektov, ktoré sa dostanú do parlamentu. Aj v tomto prípade stavila televízia na ostrieľaných moderátorov Zlaticu Švajdovú Puškárovú a Michala Kovačiča.

image

Na hrane - politická diskusná relácia - TV JOJ - 2020

JOJ

JOJ staví na vzdelávanie a prinesie dáta zo sociálnych sietí

Najviac volebného obsahu bude mať JOJ 24. Od 1. augusta vysiela spravodajská televízia Volebnú encyklopédiu Slovenska, v ktorej vzdeláva divákov a vysvetľuje všetko podstatné o voľbách. Zároveň má priniesť čo najviac informácií a pomôcť občanom pri rozhodovaní sa počas samotného dňa volieb. Súčasťou relácie bude JOJ 24 kvíz pripravovaný v spolupráci s Ústrednou volebnou komisiou.

Okrem toho spravodajská televízia prinesie aj debaty, prieskumy či volebné štúdiá, kde budú diskutovať predstavitelia jednotlivých politických strán. Pred každou celou hodinou pôjde relácia Bez komentára, v ktorom sa počas dvoch minút predstaví zoznam všetkých kandidátov a zverejní sa päť najdôležitejších bodov ich predvolebného programu.

  • Krátke okienko s názormi známych osobností

Čo si Slováci myslia o spoločenských témach v krajine? To sa diváci dozvedia každý deň po Novinách o 12. hodine. Krátka 15-minútová relácia bude vychádzať z dát prieskumu AKO. Odpovede respondentov doplnené o názory osobností zo spoločenských oblastí bude v štúdiu komentovať výkonný riaditeľ agentúry AKO Václav Hřích spolu s moderátormi Analýz 24 a Janou Krescanko Dibákovou.

  • Novinka so sociálnymi sieťami aj návrat Na hrane

Špeciálnym blokom Voľby na sociálnych sieťach, ktorý bude mapovať prezentáciu kandidátov a strán v digitálnom priestore, prevedie divákov moderátorka Lenka Ježová. Od druhého augustového týždňa sa na obrazovky vrátila aj dvojica politických diskusií – Na hrane a ANALÝZY Na hrane s moderátorkou Janou Krescanko Dibákovou.

  • Päť politických debát

Spravodajská televízia JOJ 24 prinesie od septembra päť politických debát, prvé tri bude vysielať každú nedeľu po ôsmej večer. V prvej dostanú priestor kandidáti umiestnení na posledných miestach volebných listín, druhú budú prezentovať najmladší kandidáti a v tretej diskusii sa stretnú ženy. Posledné dva predvolebné rozhovory budú patriť lídrom strán.

JOJ a jej spravodajská stanica predstavia 20. a 21. septembra podľa preferencií najprv slabšie strany a potom lídrov tých najsilnejších. Diskutujúci budú pozvaní na základe posledného aktuálneho predvolebného prieskumu agentúry AKO.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:09