StoryEditor

Fico vyzval priamo v rádiu Žitňanskú, aby spolu robili reformy. A s Jankovskou, kvôli ktorej zvažuje ministerka demisiu

30.06.2017, 19:42
Autor:
TASRTASRlmlm
Premiér Fico v relácii Braňo Závodský Naživo zdôraznil, že nominantka do Súdnej rady Monika Jankovská má u neho dôveru.

Premiér Robert Fico dnes v relácii Braňo Závodský Naživo vyhlásil, že sudkyňa Monika Jankovská má jeho dôveru.

Práve kvôli štátnej tajomníčke na ministerstve spravodlivosti vyhlásila ministerka Lucia Žitňanská, že pokiaľ ju Smer navrhne do Súdnej rady, tak bude zvažovať demisiu.


Vyjadrenie Fica k Monike Jankovskej začína od 21:59 minúty.

Výzva pre Žitňanskú

Hlasovanie sa už odložilo na ďalšiu schôdzu, ktorá bude v septembri. Fico sa dnes prostredníctvom rádia prihovoril ministerke a odkázal jej, že má životnú šancu urobiť tvrdé zásahy do justície.

"Hovorím to takto cez médiá, pani ministerka. Poďme dať ľudí v Súdnej rade dohromady s tými, čo máte na ministerstve spravodlivosti a poďte robiť reformy v súdnictve," povedal Fico.

Na otázku Závodského, či aj s pani Jankovskou, Fico reagoval. "Prečo nie? To teraz neriešte, kto je proti komu. My máme napísané v programovom vyhlásení vlády, že vláda sa bude usilovať o to, aby nominanti, ktorých budeme dávať do Súdnej rady, neboli z radu sudcov. Ona je štátna tajomníčka," skonštatoval Fico.

Fico: Jankovská má moju dôveru

Premiér dodal, že toto nie je problém. „Mňa zaujíma niečo iné. Nie je problém, pokiaľ ide o justíciu, nominácia pani Jankovskej. Má moju dôveru považujem ju za veľmi šikovnú štátnu tajomníčku. Poďme sa baviť o tom, čo ideme spolu urobiť v justícii, lebo zdá sa, že dnes je atmosféra vo verejnosti taká, že ministerka môže urobiť veľké kroky a opatrenia, ideme o tom rokovať," dodal Fico.

Tým, že sa hlasovanie odložilo na ďalšiu parlamentnú schôdzu, tak vzniká priestor na diskusiu a verím, že ho využijeme. Teraz necítim potrebu to verejne komunikovať," povedala ministerka minulý týždeň po zasadnutí vlády.

Či stále trvá na tom, že odstúpi ak Smer bude navrhovať Jankovskú za členku súdnej rady, ministerka teraz už hovoriť nechcela.

"Moje stanovisko nemenné, ale je tu priestor na diskusiu. Všetky moje kroky aj zmeny v právnych predpisoch smerovali k tomu, aby sme odpolitizovali Súdnu radu," dodala Žitňanská.

"Jahnátek je najlepší kandidát"

​Premiér v relácii hovoril aj o nominácii Ľubomíra Jahnátka na šéfa ÚRSO. Podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) najlepší kandidát na predsedu.

Ako ďalej povedal v dnešnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo, verí, že budúci týždeň bude Jahnátek vládou do tejto funkcie vymenovaný, keďže vo výberovom konaní nemal konkurenciu.

"Nad všetkými vyčnieval o štyri konské dĺžky. Je to človek, ktorý sa vyzná a preto ho s veľkou radosťou podporím a dúfam, že na budúci týždeň bude Ľubo Jahnátek vymenovaný za šéfa regulačného úradu," vyhlásil Fico.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
27. apríl 2024 15:38