StoryEditor

Ako investovať do bitcoinu v eurách

29.09.2021, 09:42
Jedna z najväčších bitconových platforiem v Európe rozširuje služby o vklady, výbery a obchodovanie priamo v eurách.

Investovanie do bitcoinu nebolo v minulosti pre Slovákov úplne jednoduché. Jednou z možností bolo eurá zameniť za doláre, tie následne previesť na burzy a za ne nakúpíť dolárové stablecoiny. 

Väčšina investorov sa tak k bitcoinu dostávala cez americký dolár, čo prinášalo určité riziká. Napríklad, kto si chcel počkať na vhodnú cenu a rozhodnutie o investícii urobiť neskôr, vystavoval sa kurzovému riziku medzi eurom a dolárom.

Jedna z najväčších bitconových platforiem v Európe sa preto rozhodla rozšíriť svoje služby o vklady, výbery a obchodovanie priamo v eurách. Používatelia tak už môžu nakupovať bitcoin za eurá. Tie sa im zamenia za eurový stablecoin, ktorý sa objaví na ich Virtuse účte

Virtuse takto uľahčí slovenským a českým klientom prístup k bitcoinu a zjednoduší aj populárny produkt pravidelného investovania.   Virtuse

Virtuse je už viac ako tri roky mostom medzi starým a novým finančným svetom. Podpora jednotnej európskej meny je pre nás výrazným míľnikom v misii byť lídrom v oblasti jednoduchého a bezpečného prístupu k bitcoinu a budovaniu budúcnosti peňazí,uviedol Rastislav Vasilišin, CEO Virtuse.  

Líder v investovaní do Bitcoinu

Virtuse je najväčšia Bitcoin-centrická platforma v Európe, pričom objemom aktív v správe ako aj objemom zobchodovaných aktív je najväčšou krypto-platformou na Slovensku. Svoju činnosť poskytuje na základe viazaného živnostenského oprávnenia na prevádzku zmenárne a peňaženky virtuálnej meny. Okrem Slovenska pôsobí aj v iných krajinách EÚ ako aj v Ázii. 

 

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 12:11