StoryEditor

V Galante práve otvorili domov pre dialyzovaných pacientov a pre seniorov. Jeho súčasťou je aj Alzheimer centrum.

16.04.2018, 00:00
Budova B. Braun Galenia predstavuje európsky unikát v integrovanej starostlivosti o pacientov. Pod jednou strechou sa nachádza dialyzačné stredisko s nefrologickou ambulanciou a domovom pre seniorov – predovšetkým s ochorením obličiek a s Alzheimerovou chorobou. Investorom projektu B. Braun Galenia je spoločnosť B. Braun Avitum, ktorá už viac ako 20 rokov poskytuje komplexnú starostlivosť pre pacientov s ochorením obličiek.

Zariadenie sociálnych služieb

Senior Care Galenia je prevádzkovateľom centra starostlivosti, predovšetkým o pacientov s ochorením obličiek a s Alzheimerovou chorobou. Na troch podlažiach budovy poskytuje krátkodobé aj dlhodobé pobyty pacientov, ktorí vzhľadom na svoje ochorenie alebo vek potrebujú nadštandardnú starostlivosť.

Celé jedno poschodie (23 lôžok) je určené a prispôsobené pre pacientov s Alzheimerovou chorobou. Na ďalších dvoch poschodiach nájdu útočisko ľudia s ochorením obličiek alebo s inými vážnejšími ochoreniami.

Rešpektovať krehké zdravie a pritom dobre žiť

„V našom centre sa snažíme zabezpečiť rodinnú atmosféru. Spolu s láskavým personálom tak vytvárame prostredie, pripomínajúce útulný domov,“ hovorí riaditeľ Senior Care Ing. Milan Halomi, MBA. Jeho súčasťou sú moderne a účelne zariadené izby. Väčšina izieb (53) je jednolôžkových, zvyšných deväť izieb je dvojlôžkových. Každá izba je vybavená sociálnym zariadením, polohovacím lôžkom a tlačidlom emergency, TV a internetom. Klienti si, samozrejme, môžu so sebou zobrať aj vlastný nábytok a elektrospotrebiče, výzdobu  –  skrátka čokoľvek, čo im ich obydlie zútulní a spríjemní. Na každom poschodí je jedáleň (ponúkame vyvážený jedálny lístok, zohľadňujúci individuálne dietetické potreby), priestory pre návštevy a  relaxáciu, miestnosť pre spoločenské aktivity a sledovanie televízie. Pripravený je aj bohatý aktivačný program. Klienti môžu využívať služby rehabilitácie s hydroterapiou, telocvičňou a posilňovňou. Samozrejmosťou sú aj doplnkové služby, ako napríklad kaderník, manikúra alebo pedikúra.

Celá budova je bezbariérová a má tri výťahy. Naši klienti môžu na spoločné aktivity, prechádzky alebo posedenie využiť aj veľký priľahlý park.

Komplexná starostlivosť o pacientov s ochorením obličiek

Sieť dialyzačných stredísk spoločnosti B. Braun Avitum pôsobí na celom svete, na Slovensku prevádzkuje aktuálne 16 dialýz s modernou výbavou. 

Dialyzačné stredisko poskytuje prvotriednu lekársku starostlivosť s cieľom zvýšenia a udržania kvality života pacientov s chronickým poškodením obličiek. Súčasťou každého dialyzačného strediska je nefrologická ambulancia, kde sa staráme o pacientov s nižším stupňom poškodenia obličiek, ktorí nevyžadujú pravidelnú dialyzačnú liečbu, ale lekársky dohľad je už nevyhnutný. Samozrejmosťou je poradňa pre záujemcov o transplantáciu alebo darcovstvo obličky.

Priľahlá nemocnica poskytuje odbornú zdravotnú starostlivosť

Budova B. Braun Galenia je podzemnou chodbou spojená s Nemocnicou a poliklinikou Sv. Lukáša, ktorá poskytuje špecializovanú starostlivosť o seniorov. „ Je to, samozrejme, výhoda, pretože miestna nemocnica má geriatriu, neurológiu aj psychiatriu. Teda odbory, ktoré nemocnice úplne bežne nemávajú, ale pre seniorov sú to kľúčové špecializácie,“ vysvetľuje riaditeľ B. Braun Avitum CZ/SK MUDr. Martin Kuncek. Klienti tak majú maximálny komfort, istotu adekvátnej a predovšetkým komplexnej zdravotnej starostlivosti a v prípade nutnosti aj akútnej hospitalizácie.

V prípade záujmu o bližšie informácie alebo osobnú prehliadku nás neváhajte kontaktovať. Budeme sa tešiť na vašu návštevu.

 

www.bbraun.sk/galenia

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 09:30