Aká je to plechová krytina s kamenivom?StiebelEltron
StoryEditor

Aká je to plechová krytina s kamenivom?

29.12.2021, 23:00
Súčasný trh je bohatý na rôzne typy strešných krytín. Od tradičných materiálov ako je pálená škridla či drevený šindeľ až po tie moderné a inovatívne, ktoré sú výsledkom najnovších technológií a mnohoročných skúseností v danom sektore. Jedinečným príkladom súhry najnovších inovácií, vyspelých technologických procesov ako aj očakávaní zákazníkov je nepochybne aj plechová strešná krytina s kamenivom THUNDER.

Základom plechovej strešnej krytiny je kvalitná oceľ

Je nad slnko jasné, že základom kvality a dlhej životnosti akejkoľvek strešnej krytiny je kvalitný základ. V prípade plechovej strešnej krytiny je to určite tá najkvalitnejšia oceľ, ktorá je navyše povrchovo upravená tak, že hravo dokáže konkurovať aj tradičnej pálenej škridle. Práve povrchová úprava plechu má výrazný vplyv na opotrebovanie, poškrabanie či odolnosť voči poveternostným vplyvom. V prípade plechovej krytiny s kamenivom však vrchnú vrstvu tvorí prírodný materiál, ktorý je odolný už aj sám osebe. Výrazná štruktúra tejto krytiny verne imitujúcej tradičný slovenský šindeľ je však nielen vysoko estetická, ale zároveň pôsobí aj ako ochranný štít. Ak by sme to teda zhrnuli, plechová krytina s kamenivom je vďaka kvalitnej oceli s povrchovou úpravou a vrstvou kameniva jedinečnou voľbou na pokrytie strechy aj v oblastiach, ktoré sú často bičované vetrami, snehom či inými extrémami počasia.

Plechová strešná krytina THUNDER predbehla očakávania

Výroba tejto inovatívnej strešnej krytiny je pod hlavičkou Solid Steel so sídlom v poľskej Rabke. Na výrobu krytiny THUNDER sú použité kvalitné oceľové plechy dodávané partnermi skupiny Blachotrapez Group. Jej základom je kvalitné oceľové jadro pokryté z obidvoch strán ochrannými vrstvami a na vrchnej strane je vrstva špeciálnych druhov kameňa. Celý povrch krytiny pokrýva bezfarebný akrylový povlak. Thunder vo farbe Onyx pôsobí na streche veľmi efektne a štruktúra kameniva je viditeľná nielen zblízka, ale aj z väčšej vzdialenosti. Vďaka použitým ekologickým materiálom, šetrným výrobným procesom a prírodným surovinám ju tak môžeme smelo zaradiť medzi produkty šetrné k životnému prostrediu. So svojím patentovaným dizajnom imitujúcim drevený šindeľ spája tradičné prvky architektúry s novými.

Aká je to plechová krytina s kamenivom? Aká je to plechová krytina s kamenivom? StiebelEltron

Vrstva kameniva na krytine THUNDER má však okrem estetickej funkcie aj množstvo praktických výhod. Tou najciteľnejšou z pohľadu zákazníka je jej schopnosť výrazne izolovať hluk a zvuky z vonkajšieho prostredia. Záruka 60 rokov na tento typ krytiny patrí medzi najdlhšie na trhu a dokáže konkurovať aj tradičným krytinám ako je napríklad pálená škridla.

Moderná architektúra stále viac využíva v nových projektoch tradičné prvky, no v ich inovatívnej podobe. Plechová strešná krytina THUNDER s kamenivom je príkladom toho, ako spojením tradičného vzhľadu a moderných technológií možno dosiahnuť nadčasový dizajn, ktorý ide ruka v ruke s prísnymi kritériami v otázkach ekológie a dlhou životnosťou daného produktu.

Aká je to plechová krytina s kamenivom? Aká je to plechová krytina s kamenivom? StiebelEltron

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 03:04