StoryEditor

Pod úspech dvoch bratov – podnikateľov sa podpísala zima a chlad

10.09.2018, 00:00
Niektoré podnikateľské sny nezostanú len poletovať v hlave alebo načarbané ceruzkou na papieri. Bratia Marusičovci rozbehli svoj biznis naplno a dnes vedú firmu Cryoniq s.r.o, úspešnú v oblasti kryotechnológie.

Experimentovať sa im oplatilo

Na počiatku celej myšlienky bol starší Tomáš, ktorý počas vysokoškolského štúdia na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre začal pracovať vo firme, ktorá sa zaoberala kryoterapiou a po dokončení štúdia vo firme pokračoval. V nej sa Tomáš snažil presadiť svoje nadobudnuté vedomosti o kvalite výroby, riadenia a technologickom vývoji, avšak neúspešne. 

Úspešnejšie obdobie však prišlo v momente, keď sa osamostatnil a spolu s bratom a širším medzinárodným tímom vytvorili prototyp vlastného prístroja a ním zaujali na rôznych zahraničných trhoch. Tomáš sa dnes venuje vývoju a produkcii a jeho brat Peter sa venuje marketingovej stratégii, komunikácii so zákazníkmi a predaju.

Na to, aby svojim odvážnym myšlienkam dali fyzickú podobu, potrebovali dostatočný kapitál. So žiadosťou o financovanie svojho podnikateľského plánu sa obrátili na ČSOB. Vďaka prevádzkovému úveru s podporou EÚ poskytnuté peniaze použili na materiál, ktorý bol potrebný na zhotovenie daných kryokomôr.

Úspech za hranicami, ale zostávajú doma

Počas svojho 4-ročného pôsobenia sa firma Cryoniq s.r.o. zastabilizovala a aj vďaka poskytnutým finančným prostriedkom od ČSOB sa zaradila medzi domácich lídrov v otázke inovatívnych riešení v celotelovej kryoterapii. Ich zariadenia pravidelne využívajú športovci, lekári, fyzioterapeutické ordinácie alebo ktokoľvek, kto si chce dopriať trochu relaxu a regenerácie.

„Naše produkty udávajú trend v oblasti celotelovej kryoterapie od samého začiatku. S rastúcimi počtami kryocentier a nadobudnutými skúsenosťami so zákazníkmi počas tejto doby môžeme dnes ponúkať kvalitné služby a produkty,“ hovorí Peter Marusič.

Napriek tomu, že svoje zariadenia vyvážajú na západ Európy, do Austrálie, USA či dokonca Južnej Afriky, sídlia poskromne v prenajatých priestoroch v Nových Zámkoch. Nachádzajú sa tu nielen kancelárske priestory, ale takisto výrobná hala so zváracou časťou, s miestnosťou s CNC nástrojmi a dokončovacou plochou a taktiež aj skladové priestory.

​Ak aktuálne riešite, kde získať peniaze pre váš biznis, nečakajte na vhodnú príležitosť, rásť môžete už oddnes! Získanie podnikateľského úveru s podporou EÚ od ČSOB je teraz jednoduchšie a rýchlejšie. K 31. augustu 2017 poskytla ČSOB takmer 800 podnikateľských úverov so zárukou EÚ v celkovej hodnote viac ako 25 miliónov € a v podpore slovenského podnikania pokračuje naďalej.

Viac informácií o podnikateľských úveroch so zárukou EÚ sa dozviete na www.csob.sk alebo v ktorejkoľvek pobočke ČSOB.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 03:27