StoryEditor

Na prvý pohľad ručičkové, vo vnútri smart. Hodinky, ktoré zmerajú viac.

17.10.2018, 00:00
Smart hodinky nie sú síce novinkou, ale najnovšie z nich sú na nerozoznanie od analógových. Vďačia za to pár vylepšeniam.

Samsung si prešiel pri vývoji svojich smart hodiniek dlhú cestu. Od hranatých, ktoré mali zabudovanú malú kameru, až po tie súčasné Galaxy Watch, ktoré vyzerajú ako klasické náramkové hodinky. Vďačia za to aj klasickému rozmeru a farbám. 42 milimetrové sú k dispozícii v čiernej a ružovo-zlatej, 46 milimetrové v striebornej farbe. Vymeniteľné remienky v štandardných šírkach 20 a 22 milimetrov si môžete vymeniť za farby, ktoré budú najlepšie ladiť s vašim štýlom.

​Luneta, ktorá ohraničuje sklíčko, nie je len dizajnovým, ale aj funkčným prvkom. Vďaka možnosti ňou točiť, funguje ako pohybový prvok v menu, ktorý vás okamžite premiestni k funkcii, ktorú práve potrebujete. 

​Klasický vzhľad dodávajú nové ciferníky, ktoré sú doplnené o tzv. hĺbkový efekt. Ručičky a číslice vytvárajú prirodzené tiene, ktoré vrhajú na ciferník. Zároveň si sekundovú ručičku môžete doplniť o tradičné tikanie. Ak však idete do prírody alebo športovať, klasický ciferník môžete vymeniť za digitálny, ktorý vám zobrazí všetky potrebné údaje. Okrem prichádzajúcich hovorov máte prehľad aj o správach a ďalších notifikáciách, ktoré prichádzajú na váš smartfón, a to priamo na ruke.

Všetky tri modely majú predĺženú výdrž batérie, takže odpadá nutnosť každodenného nabíjania. Všetko však záleží od toho, ako intenzívne ich budete využívať. Ochranné sklíčko Corning® Gorilla® Glass DX+ odoláva poškriabaniu a extrémnemu zaobchádzaniu. Hodinky sú tak aj vďaka tomu odolné voči vode až do 5 ATM. Galaxy Watch vedia monitorovať až 39 cvikov, vrátane plávania. Preto budete mať s nimi prehľad o všetkom, čo robíte. Meranie srdcového tepu je najnovšie doplnené aj o funkciu merania hladiny stresu. Ak je vysoká, automaticky ponúknu dýchacie cvičenia, ktoré vám pomôžu zachovať si koncentráciu.

Dokážu však toho oveľa viac. Len ich treba vyskúšať.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 05:00