Smart televízory: Zariadenia, ktoré rozumejú vašim nárokom a pohodliuSmart TV
StoryEditor

Smart televízory: Zariadenia, ktoré rozumejú vašim nárokom a pohodliu

17.01.2022, 23:00
Trh s inteligentnými zariadeniami zažíva boom, pretože sú schopné dokonalej adaptácie na všetky užívateľské požiadavky a nároky. Dobrou správou je, že tomu inak nie ja ani v prípade nových televízorov, vďaka ktorým si môžete zážitok zo sledovania obľúbených televíznych programov, hudby, filmov alebo internetu užiť ešte viac a vo väčšom rozmere, na aký ste boli doteraz pri mobiloch alebo tabletoch zvyknutí.

Inteligentné smart televízory sú hybridné zariadenia, ktoré majú množstvo zaujímavých funkcií. Pripájajú sa nielen k bezpečnej elektrickej zásuvke, ale aj k internetu, streamujú najnovšie filmy od poskytovateľov streamovacích služieb podľa preferencií používateľa a ponúkajú vylepšený zážitok zo sledovania s nespočetnými aplikáciami.

Prečo Smart TV?

Moderné smart televízory sú formou digitálnej televízie, čo je v podstate niečo ako počítač s podporou internetu a pamäte, ktorý sa špecializuje na zábavu. Takéto inteligentné televízory sú dnes už dostupné ako samostatné produkty. Dokážu pasívne prijímať káblové, digitálne a satelitné vysielanie a sú vybavené ďalším hardvérom a typmi pripojenia, ako aj operačným systémom. Tieto prispôsobenia potom poskytujú divákom prístup k funkciám na streamovanie obsahu z internetových video služieb a pripojených zariadení.

Disponujú výbavou, ktorú si zamilujete

Smart televízie zvyčajne podporujú Ethernet, WiFi, USB, Bluetooth a pamäťové flash karty z digitálnych fotoaparátov, ako aj koaxiálne káble, HDMI a ďalšie audio-video pripojenia. Spolu s operačným systémom a aplikáciami umožňujú pripojenia na požiadanie video služby a prístup k obrázkom, hudbe a videu na pripojených úložných zariadeniach.

Aplikácie Smart televízorov poskytujú pripojenie k webovým stránkam, ako sú Youtube, Netflix, ako aj k sociálnym médiám, ako sú Facebook a Twitter. Veľa však závisí od modelu, do ktorého investujete.

Smart televízory Smart televízory Smart TV Po výbere a zakúpení vhodného typu si môžete televízor vďaka výkonnému aku skrutkovaču a závesnej konzole pripevniť na stenu a potom už len bezdrôtovo pripojiť k mnohým potenciálnym vstupným zariadeniam pre jednoduchšie používanie a ovládanie.

Bezdrôtové klávesnice a myši, mobilné telefóny či tablety je možné prepojiť s televíziou tiež a umožniť tak zadávanie textu, navigáciu a prehliadanie webu z pohovky alebo obľúbeného závesného kresla.

Výhody Smart televízorov

Pri tomto type zariadení je najdôležitejšie, že ponúkajú viac funkcií ako jednoduché televízory, na ktoré ste boli doteraz zvyknutí. Používateľ môže sledovať videá na YouTube, organizovať videokonferencie, zúčastňovať sa online hier a kontrolovať, čo sa deje na sociálnych sieťach. To všetko s podporou dokonalého zvuku, ktorý si vďaka kvalitnej akustickej izolácii stien môžete užiť ešte viac a naplno.

To ale nie je všetko, pretože veľkým prínosom sú aj nasledujúce výhody:

  • Interaktivita: Znamená, že inteligentné televízory dokážu „komunikovať“ s divákom tak, že mu napríklad môžu navrhovať na sledovanie vhodné filmy alebo televízne programy, v najnovších modeloch už aj vďaka hlasu.
  • Pohodlie: Diváci Smart televízorov majú možnosť pripojiť sa a spravovať všetky online aktivity z jedného miesta a z pohodlia sedačky.
  • Kompatibilita inteligentnej domácnosti: Znamená hlasové ovládanie a prepojenie so zariadeniami inteligentnej domácnosti, ktoré zaisťujú jednoduchú integráciu do inteligentnej domácnosti. Či už je to svetelná, teplotná alebo sledovacia kamera – so Smart TV zostanú všetky zariadenia v zornom poli.
  • Flexibilita: Vďaka Smart televízorom je možné prenášať obsah televízie aj do prepojených zariadení, ako sú mobilné telefóny alebo počítače a naopak.

Tak to s nimi vyskúšajte a zážitok z veľkoformátového sledovania filmov alebo televízie si plnými dúškami užívajte.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 17:22