StoryEditor

Nárast trhu kryptomien o 70% zvýšil záujem o investovanie.

15.05.2019, 00:00
Za posledné mesiace trh s kryptomenami výrazne ožil a zároveň narástol o viac ako 70%. S tým opäť začal rásť záujem širokej verejnosti o investovanie do kryptomien.

Dostať sa dnes ku kryptomenám už nie je žiadny problém. Je veľa možností ako si zaobstarať BTC a iné meny.  Problémom však stále ostáva výber tej vhodnej kryptomeny pre investovanie, prípadne portfólio kryptomien a ich následné bezpečné uloženie.

Tento problém sa rozhodla riešiť slovenská spoločnosť Fumbi.network, ktorá prináša na Slovensko možnosť prvého bezpečného a inteligentného investovania do kryptomien pre širokú verejnosť. Fumbi postupne narastá a stáva sa čoraz populárnejšou voľbou pre investorov.

“Vo Fumbi sme nedávno dosiahli významný míľnik, keď sme prekročili hranicu 1000 registrovaných užívateľov. Sme veľmi radi, že je o bezpečné investovanie do kryptomien záujem a že sme to práve my, koho si ľudia vyberajú pre tento investičný krok.” povedal Juraj Forgács, CEO Fumbi.network.

Možnosť investovať do portfólia kryptomien ponúka aj niekoľko zahraničných firiem. Nie všetky sú však regulované a väčšinou sa nachádzajú v takzvaných daňových rajoch. Je pravdepodobné, že sú tam s cieľom vyhnúť sa nielen daniam, ale aj kontrole a prípadnej vymáhateľnosti pohľadávok. Preto, keď sa už človek rozhodne investovať v zahraničnej spoločnosti, treba si dať najmä pozor na to, či firma ponúka samotné kryptomeny, alebo iba podiel v neregulovanom indexovom fonde. Taká investícia by niesla obzvlášť veľké právne riziko.

Koncept Fumbi je jedinečný v tom, že sa neopiera o podielové fondy, ale o zdieľanú ekonomiku. Investori zapojení v sieti si navzájom pomáhajú udržiavať portfólio (31 kryptomien) zviazané s hodnotou celého trhu kryptomien, a to pri minimálnych nákladoch. Nakoľko trh kryptomien narástol o 68% a Fumbi so svojim algoritmom kopíruje pohyby trhu, tak prví investori zaznamenali rovnako vysoký výnos.

Je prvá svojho druhu, pretože ponúka investovanie i sporenie v kryptomenách pre širokú verejnosť, a to už pri malej výške vkladu. Funguje podľa slovenského práva a nevyužíva kolektívne investovanie. Klienti Fumbi zostávajú priamymi a výlučnými vlastníkmi svojich kryptomien.

Aj keď Fumbi.network minimalizuje väčšinu rizík spojených s investovaním do kryptomien, vždy treba pamätať na to, že kryptomeny sú potencionálne rizikové a nedá sa pri nich zaručiť istý výnos. Preto si treba pri investovaní zvážiť riziko a investovať len sumu o ktorú ste ochotný v istých prípadoch prísť. Zároveň však platí, že kryptomeny sú potencionálne najvýhodnejší a najrýchlejšie rastúci trh. Fumbi môžete vyskúšať s investíciou už od 50€.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 19:11