StoryEditor

Excelentný výsledok portfólia Equity US: zhodnotenie 39,22%

23.01.2022, 23:00
Akciovému portfóliu Equity US spoločnosti Omnium Capital o.c.p., a.s. sa podarilo to, čo len málokomu. Za rok 2021 dosiahlo kapitálové zhodnotenie takmer 40%. A to iba pri riziku, aké nesú pasívne stratégie kopírujúce akciové indexy.

Aj napriek pandémii koronavírusu, geopolitickým problémom, rastu inflácie a problémom jednotlivých segmentov (napr. čipová kríza), dosiahlo Equity US vynikajúce zhodnotenie 39,22%. Podľa metódy Value-at-Risk 95 pritom investovalo len s rizikom na približnej úrovni stratégií kopírujúcich akciové indexy. Svojím výkonom 36,24% sa mu priblížil len americký index S&P 500. Ostatné indexy veľmi zaostávali: nemecký DAX pridal 15,72%, čínsky CSI 300 4,53% a japonský NIKKEI 225 iba 2,46%.

Excelentný výsledok portfólia Equity US Excelentný výsledok portfólia Equity US Omnium Capital, Bloomberg Professional Terminal / Porovnanie zhodnotenia Equity US a akciových indexov S&

Equity US je aktívne riadené portfólio zamerané na popredné firmy USA. Jedným z hlavných kritérií ich výberu je schopnosť prekonávať konkurenčné spoločnosti na globálnych trhoch rastom Free Cash Flow. Portfólio riadi skúsený manažér akciových portfólií Mgr. Martin Vozár, PhD., ktorého tím operatívne aplikuje najnovšie know-how pomocou špičkových technológií.

Pri manažovaní portfólia je využívaný Bloomberg Professional Terminal. Omnium Capital, o.c.p., a.s. je licencovaným subjektom regulovaným Národnou Bankou Slovenska. Portfólio je vhodné ako pre investičných odborníkov, tak pre fyzické osoby a firmy, ktoré hľadajú efektívne zhodnotenie svojich finančných prostriedkov.

Všetky výnosy zverejnené v tomto materiáli sú prepočítané do EUR a sú uvedené pred odrátaním poplatkov, provízií a pred zdanením. Zobrazené údaje sa týkajú minulosti. Výkonnosť v minulosti nie je spoľahlivým ukazovateľom budúcich výsledkov. Zdroje finančných dát: Omnium Capital, Bloomberg Professional Terminal.

Pre online zazmluvnenie môžete využiť nasledovný webový odkaz: https://registracia.omniumcapital.sk

Ak máte záujem stať sa klientom Omnium Capital, o.c.p., a.s., môžete realizovať proces online zazmluvnenia po načítaní QR kódu do mobilného telefónu:

    Excelentný výsledok portfólia Equity US Excelentný výsledok portfólia Equity US    

www.omniumcapital.sk

Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Tel.: 02/707 707 01

Excelentný výsledok portfólia Equity US Excelentný výsledok portfólia Equity US
Omnium Capital, o.c.p., a.s.
Žižkova 9
Bratislava 811 02

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 14:32