Ak si čerstvé šťavy nestíhate pripraviť doma, skúste tie od značky K-Bio, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande. Nielenže podporia vaše trávenie, ale zároveň nakopnú ťažko skúšanú imunitu. Navyše, môžete ich mať poruke naozaj kdekoľvek a kedykoľvek. Ak siahnete po produktoch s označením K-Bio, máte istotu, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.
Vedeli ste, že mrkvová šťava zlepšuje nielen zrak, ale tiež zdravý vzhľad pokožky? Pre jej prirodzene sladkú chuť ju zvyknú milovať aj tí najmenší. Môžete ju podávať samostatne ako nápoj alebo použiť ako prísadu do omáčok, polievok alebo kaše. Výborne chutí napríklad v zdravej a rýchlej polievke plnej vitamínov od obľúbeného foodblogera pána Tymiána. Prajeme dobrú chuť!
Mrkvová polievka podľa Pána Tymiána
Ingrediencie:
- 800 g mrkvy
- 500 ml mrkvovej šťavy K-Bio
- 80 g šalotky
- 45 g zázvoru
- 2 PL masla
- 1 dl smotany na varenie
- soľ
- čierne mleté korenie
- kôra z polovice citrónu
Pesto:
- 60 g mrkvovej vňate
- 100 g mandlí
- 26 g strúhaného parmezánu
- 1 dl olivového oleja
- čierne mleté korenie
- šťava z polovice citrónu
Postup:
Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a zázvor. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska 0,5 cm hrubé. Keď cibuľa chytí zlatistú farbu, pridáme mrkvu a restujeme 2 - 3 minúty. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mrkvovú šťavu K-Bio a vodu tak, aby bola tekutina 1 cm nad úrovňou mrkvy. Varíme, kým mrkva nezmäkne.
Pripravíme si pesto. Mrkvovú vňať umyjeme a osušíme. Do mixéra pridáme všetky ingrediencie a rozmixujeme. Pesto podľa potreby dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Keď mrkva zmäkne, rozmixujeme ju v mixéri. Mrkvový krém vrátime do hrnca, privedieme ho do varu, zahustíme smotanou a minútku povaríme. Na záver dochutíme soľou, korením, prípadne aj kôrou z citróna.