Eco - friendly dámska obuv: Čo znamená a prečo je to dôležité?CCC
StoryEditor

Eco - friendly dámska obuv: Čo znamená a prečo je to dôležité?

27.01.2022, 23:00
Zlepšenie životného prostredia môžete podniknúť drobnými krokmi v akejkoľvek oblasti života. Hľadáte nový pár topánok? Ako dokáže eco – friendly dámska obuv prispieť k udržateľnosti planéty? Ktoré výhody sú pre ňu typické?

Čo je to udržateľná dámska obuv?

Eco – friendly dámska obuv obsahuje prevažne recyklovaný materiál a zahŕňa ekologický proces výroby. Ochrana životného prostredia je dôležitá a práve takýto pár topánok minimalizuje vznik toxického odpadu. V súčasnosti sa už väčšina svetových značiek vyberá cestou výroby udržateľnej obuvi.

U zákazníkov je veľmi populárna, no pred kúpou by sa mali presvedčiť o tom, či je naozaj vyrobená ekologickým spôsobom. Skontrolujte všetky informácie a nálepky na krabici, poprípade sa opýtajte predavača na typ materiálu, ktorým topánky disponujú.

Eco – friendly dámska obuv: Hlavné výhody

Eco – friendly dámska obuv tvorí súhrn ekologických výhod, ktoré vo výsledku značne prispievajú k udržateľnosti planéty. Jedným z hlavných dôležitých benefitov je fakt, že sa znižuje množstvo odpadu. Je zrejmé, že pokiaľ ľudia po krátkom čase vymenia staré topánky za nové a vyhodia ich do koša, skončia na skládke, v horšom prípade v oceáne. Pri recyklácií obuvi sa však zabraňuje vzniku takéhoto nepriaznivého scenára. Navyše sa šetrí energia, keďže výrobný proces nemusí začínať od nuly.

Zníženie spotreby vody je ďalšou výhodou „ekologicky priateľských“ topánok. Voda je vzácny zdroj a jej šetrenie pri špeciálnych postupoch vzniku udržateľnej obuvi je pozitívny krok, ktorý môže podniknúť každý výrobca topánok.

Ako ekologická obuv chráni zvieratá?

Odhaduje sa, že z jednej kravskej kože sa vyrobí takmer 18 párov topánok. Nie je nutné byť krutý ku zvieratám a vytvárať pocit viny u zákazníkov. Obuv vyrobená z umelej kože, tzv. eko kože  je ideálna alternatíva, kde recyklované suroviny dokážu takmer identicky napodobniť produkty z pravej kože. Nosením udržateľných dámskych topánok tak pomôžete prírode viacerými spôsobmi, medzi ktoré patrí aj ochrana zvierat. Takou značkou je aj GO Soft či Pikolinos, ktoré sa angažujú v produkcii ekologickej obuvi.

Aké ďalšie benefity so sebou prináša zaobstaranie eco – friendly dámskej obuvi?

  • Odolnosť a trvanlivosť materiálu
  • Jedinečnosť obuvi
  • Jednoduchá starostlivosť
  • Zníženie uhlíkovej stopy
  • Bezpečný výrobný proces

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 08:23