StoryEditor

MUDr. Vladimír Siska: Aj taký skvelý receptor, akým je naše oko, sa dá oklamať

22.07.2019, 00:00
Technológia QLED 8K dokáže dokonale vytvoriť ilúziu reality. Je však potrebné mať veľmi dobré oči, aby ste si vedeli vychutnať dokonalosť obrazu.

„Ľudské oko je zložené z viac ako dvoch miliónov častí a je schopné rozlíšiť drobné detaily na vzdialenosť až 80 metrov. Na sietnici oka je až 130 miliónov buniek citlivých na svetlo, čo je fascinujúce,“ hovorí známy oftalmológ a primár očného laserového centra EXCIMER, MUDr. Vladimír Siska. Preto vidí veľkú spojitosť s tým, čo robí a technológiou QLED 8K.

Nespozorujú ich ani zdravé oči

Aby ste si mohli vychutnať dokonalosť farieb, detailov a 8K rozlíšenia, je potrebné mať veľmi dobré oči. Tým však nechceme naznačiť, že ostatní nič neuvidia. 8K technológia od Samsungu je však natoľko jemná, že by bolo škoda, si ju nevychutnať. QLED 8K je superpríjemné rozlíšenie, 4x jemnejšie než 4K Ultra HD a 16x jemnejšie než Full HD. 33 miliónov pixelov ponúka tak detailný obraz, že pixely vlastne vôbec nevidíte a to ani zblízka. Technológia prináša takmer nekonečnú hĺbku obrazu a mimoriadne detaily.

Človek vidí 10 miliónov

„Je zaujímavé, že zatiaľ nebolo dokázané, koľko farieb človek vidí. Odhaduje sa, že je to okolo 10 miliónov. Ja mám pocit, že ich je oveľa viac,“ dodáva MUDr. Siska. Reaguje tak na schopnosť QLED TV zobraziť celé farebné spektrum.

Vďaka technológii Quantum HDR 4000 uvidíte na QLED TV dynamický HDR obraz, ktorý zobrazí všetky scény tak, ako ich autori natočili. K tomu napomáha aj technológia zadného podsvietenia Direct Full Array Elite. V každej scéne vám odhalí neuveriteľnú hĺbku a pripraví vás na úžasný divácky zážitok a perfektnú čiernu.

Ako naozaj

Aby bol obraz vždy perfektný a dokonalý, stará sa o neho umelá inteligencia AI Upscaling. QLED TV využíva strojové učenie na redukciu šumu, obnovenie detailov a zaostrenie hrán zobrazených objektov alebo textu. Vy vidíte vždy len perfektný obraz v kvalite približujúcej sa 8K rozlíšeniu.

Technológia QLED 8K dokáže dokonale vytvoriť ilúziu reality. A teda aj taký skvelý receptor akým je naše oko sa dá oklamať. A aj keď každé oko vidí svet okolo nás trochu inak, kvalitu televízora Samsung QLED 8K si užijú všetci.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 03:33