StoryEditor

Zariaďte si krásnu kúpeľňu a využívajte jej priestory za odmenu

20.05.2020, 00:00
Kúpeľňa je jedným z najobľúbenejších miest v byte, kde sa môžete nechať hýčkať teplou vodou, kontrastnou sprchou a kozmetickými procedúrami, načerpať vynikajúcu náladu na nasledujúci deň a naplno relaxovať. Vytvorenie komfortu v kúpeľni je preto nanajvýš dôležité.

Nie každý má ale na ladenie dôležitých detailov a prvkov správne nadanie, talent a vkus. Zostavili sme preto pre vás niekoľko jednoduchých, ale zaujímavých tipov na zdobenie krásnej a pohodlnej kúpeľne, ktorá bude pre vaše unavené telo to najlepšie riešenie.

Nebojte sa jasných farieb

Skúste experimentovať! Kto tvrdí, že v kúpeľni nemôžete mať krásny krb na kľúč? Kto povedal, že vaňa by mala byť nevyhnutne biela? 

Môžete si vybrať akékoľvek krásne odtiene, a to ako pre samotný kúpeľ, tak pre umývadlo a toaletu a užiť si farebnú harmóniu, ktorú ste si v tomto, často malom priestore vytvorili. Aj tu ide o vaše pocity. Pamätajte však na to, že jednotlivé odtiene vyvolávajú v nás aj rôzne emócie.

Príliš tmavé obklady a farby sú možno moderné, ale v malých priestoroch vám narobia len zbytočné starosti!

Netýka sa to ale iba stien. Dôraz by ste mali klásť aj na podlahy. Pre zvýraznenie jednotlivých zón v kúpeľni môžete preto použiť aj luxusnú interiérovú dlažbu. Ideálne riešenie pre tých, ktorí život tvoria s puncom elegancie.

Využite silu, krásu a význam skla

Napríklad v oblasti, kde bude umiestnená práčka, moderná sušička Miele a kôš na bielizeň. A ak ozdobíte takúto sklenenú oponu technikou pieskovania, stane sa vynikajúcim prvkom v dekorácii miestnosti.

Umiestnite práčku pod umývadlo

To vám umožní výrazne ušetriť miesto, uvoľniť priestor pre niečo užitočnejšie a neobmedzovať sa pri výbere originálneho kúpeľňového nábytku. Sortimentu je naozaj dosť, stačí sa len inšpirovať a vhodnými doplnkami kúpeľňu vyštafírovať.

Who is Danny/shutterstock.com

Zaveste veľké zrkadlo

Z vizuálneho hľadiska bude vďaka odrazu miestnosť rozšírená a ľahšia. Nezabudnite však na kvalitu. Zrkadlo by malo byť vyrobené zo špeciálneho materiálu, pretože pri vysokej vlhkosti sa obyčajné zrkadlá rýchlo zahmlievajú.

Osloboďte parapety

V kúpeľni, a najmä tej malej, moc priestoru na dekoratívne doplnky nie je. Docieliť však efekt luxusu a modernosti môžete aj inštaláciou univerzálnych žalúzií alebo roliet, ku ktorým si stačí vybrať pevné parapety a čistý dizajn okna tak zvýrazniť na maximum.

Využite hydro alebo aero masážny systém

Takéto riešenie vám pomôže lepšie relaxovať, zlepšiť krvný obeh, priviesť telo do správneho tónu a mať priaznivý vplyv na lymfatický systém. Voda zároveň pôsobí ako ionizátor, pretože zvyšuje koncentráciu prospešných iónov, vďaka ktorým sa potom cítite oveľa lepšie.

Nezabudnite tiež, že dizajn kúpeľne by mal vyvolávať pocit komfortu a útulnosti a zároveň byť praktický a funkčný. Pevne veríme, že tieto malé tipy vám v snahe o takúto dokonalosť pomôžu.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
10. máj 2024 13:55