Za rekordným rastom FinGO.sk stoja vzťahy, férovosť a digitálne technológie, hovorí obchodný riaditeľ Marek GemainerFinGO.sk
StoryEditor

Za rekordným rastom FinGO.sk stoja vzťahy, férovosť a digitálne technológie, hovorí obchodný riaditeľ Marek Gemainer

05.10.2020, 00:00
Broker poolovej spoločnosti FinGO.sk sa rekordne darí. Za rok 2019 sa stala najrýchlejšie rastúcim maklérom a v poskytovaní hypoték sa zaradila medzi TOP 5 na trhu. Úspešne rozširuje aj sieť svojich profesionálnych finančných agentov, ktorí patria k najlepším na Slovensku. “Naša spoločnosť je postavená najmä na kvalitných vzťahoch. Robíme biznis férovo a navyše sme digitálnym lídrom,” zdôrazňuje v rozhovore obchodný riaditeľ FinGO.sk Marek Gemainer.

FinGO.sk sa stalo najrýchlejšie rastúcim maklérom za rok 2019. Čo pre vás ako obchodného riaditeľa tento titul znamená?

Tento titul potvrdzuje, že naša stratégia byť férový, mať top digitálne prostredie a vytvárať pre maklérov komplexný finančný ekosystém, ktorý poskytne klientovi všetko pod jednou strechou, je správna. Z prvenstva v rýchlosti rastu sa úprimne tešíme, ale našim cieľom je dosiahnuť viac.

Za dva roky ste sa dostali do top desiatky najväčších sprostredkovateľov. Aký je najbližší cieľ?

Našou reálnou ambíciou je v krátkom čase vstúpiť medzi TOP 5. Chceme byť zároveň pre maklérov ich prvou voľbou pri výbere partnera pre spoluprácu a rozvoj ich biznisu. 

Dá sa to tak rýchlo dosiahnuť? Čo sa ukrýva za rastom FinGO.sk? 

Rast je výsledkom viacerých faktorov. Dôležité je naše systémové zázemie, probiznisovo postavená silná centrála a naše podporné digitálne platformy. Vyplatila sa nám systematická práca na poli marketingu a on-line. Vďaka nášmu digitálnemu Trhovisku sme našim maklérom poskytli tisícky reálnych obchodných príležitostí, ktoré im zvýšili provízny obrat. No v prvom rade sme spoločnosť postavená na kvalitných vzťahoch s našimi divíziami, je to niečo viac ako len biznis.​

Čo tým myslíte?

Spoluprácu a vzťahy s našimi sprostredkovateľmi si nesmierne vážime a je to pre každého člena tímu FinGO.sk zaväzujúce. Aj z pohľadu čísel bol pre nás kľúčovým nárast biznisu našich dlhodobo-spolupracujúcich partnerských divízií, no darilo sa nám aj z hľadiska náboru nových partnerov.

Vaši profesionálni makléri pôsobia vo všetkých 79 okresoch a ich počet rastie. Ako sa vám to darí?

Robíme biznis férovo, nadčasovo a s cieľom budovať dlhodobé partnerstvá. Platia u nás dohody, v zmluvách nenájdete žiadne háčiky a absolútne kľúčovým je pre nás naše renomé a dobré meno. Vďaka kvalitným obchodným partnerstvám dokážeme našim divíziám poskytnúť najlepšie a najaktuálnejšie produkty na trhu s TOP podmienkami jednak na strane produktu, ceny, servisu ako aj odmeny. Zároveň sme digitálny líder a prostredníctvom digitálnej platformy Trhovisko našim maklérom poskytujeme obchodné príležitosti.

Veľa vašich sprostredkovateľov patrí k TOP špičke na trhu. Čo im garantujete?

Motivujúcich nástrojov je viac. Za rovnakú prácu dokážeme maklérom poskytnúť vyššie provízie, na aké boli zvyknutí. Rešpektujeme slobodu a nezávislosť našich kariér a zároveň im poskytujeme podporu silnejúcej značky FinGO.sk. Narozdiel od iných spoločností je našou výhodou aj to, že maklérom garantujeme ich kmeň klientov a ponechávame im ho v ich osobnom vlastníctve.

Spomenuli ste vaše unikátne Trhovisko, ale prinášate maklérom aj ďalšie projekty. Ako im pomáhajú v ich biznise?

Naše Premium centrá pomáhajú maklérom poskytnúť ich klientom aj finančné služby, ktoré oni sami štandardne neposkytujú. Zároveň spúšťame platformu, ktorá zlepšuje podmienky spolupráce finančných a realitných maklérov, čo divíziám umožní získať ďalších klientov. Táto platforma aj služby Premium centier zaujímavo navýšia provízny obrat našich divízií. FinGO.sk nie je iba obchodný partner, je viac. Sme partner, ktorý stojí pri svojich divíziách a pomáha rozvíjať ich biznis.

Čo presne tým myslíte?

V týchto náročných pandemických časoch sme sa napríklad rozhodli podporiť našich maklérov v digitálnom prostredí Trhovisko. Nielenže im aj naďalej prinášame nových klientov, ale plošne sme im zvýšili ich rating, vďaka čomu sa ich príjem automaticky zvýši o 5 %. Aj týmto sme potvrdili to, čo hovoríme, teda že stojíme pri nich.

Za rekordným rastom FinGO.sk stoja vzťahy, férovosť a digitálne technológie, hovorí obchodný riaditeľ Marek Gemainer Za rekordným rastom FinGO.sk stoja vzťahy, férovosť a digitálne technológie, hovorí obchodný riaditeľ Marek Gemainer FinGO.sk Robíme biznis férovo, nadčasovo a s cieľom budovať dlhodobé partnerstvá.

Prečo sa ste vy osobne rozhodli pre FinGO.sk, v čom je iné?

Keď som prichádzal do spoločnosti, bolo pre mňa dôležité, aby som mal priestor robiť veci inak. Pri nábore nových divízií je pre mňa absolútne kľúčové mať širokospektrálny arzenál príležitostí a služieb, ktoré môžem maklérom, mnohokrát svojim priateľom, ponúknuť. Motivujúce finančné odmeňovanie je pri nábore dôležité, nábor však nesmie byť postavený iba na tom.

Pri príchode do spoločnosti ste povedali, že vás oslovila stratégia firmy. Naplnili sa vaše očakávania?

Moja ambícia pracovať pre spoločnosť s tými najvyššími cieľmi, opretými o silné zázemie a podporu, sa vo FinGO.sk naplnila. V spoločnosti cítiť neustálu snahu o zvýšenie kvality a rast v každej oblasti. Stratégia stať sa digitálnou jednotkou na trhu a prinášať maklérom jedinečný finančný ekosystém nebola iba klišé, ale stala sa súčasťou DNA každého člena tímu.

Za rekordným rastom FinGO.sk stoja vzťahy, férovosť a digitálne technológie, hovorí obchodný riaditeľ Marek Gemainer Za rekordným rastom FinGO.sk stoja vzťahy, férovosť a digitálne technológie, hovorí obchodný riaditeľ Marek Gemainer FinGO.sk

Marek Gemainer (41)

Financiám sa venuje viac ako 20 rokov. Pôsobil na riaditeľských a manažérskych pozíciách v Dexii, UniCredit bank a OTP banke. Ako manažér Sberbank bol pri jej úspešnom vstupe na slovenský trh, neskôr riadil externú sieť stavebnej sporiteľne a poisťovne Wüstenrot. Od marca 2018 zastáva funkciu riaditeľa divízie obchodu v broker-poole FinGO.sk. Spoločnosť poskytuje komplexné finančné služby a vďaka obchodnému nárastu o 66,6 % sa vlani stala najrýchlejšie rastúcim maklérom na Slovensku.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
05. máj 2024 01:19