StoryEditor

Ľudia vidia v kryptomenách veľký potenciál, záujem o ne narastá

15.10.2020, 00:00
Kryptomeny zažívajú vzostup a stále viac ľudí ich vyhľadáva ako zaujímavú alternatívu k tradičnému investovaniu. Slovenská spoločnosť Fumbi eviduje investície presahujúce 5.000.000 €. Zároveň prechádza na svetový systém bezpečnej úschovy - Ledger Vault.

Trh kryptomien zažíva ďalší boom podobný tomu z roku 2013 či 2017, kedy sa kapitalizácia celého trhu niekoľkonásobne zvýšila. Hlavným faktorom pri raste tohto odvetvia je rozmach novej subkategórie kryptomien a to decentralizovaných finančných protokolov (DeFi), ktoré zaznamenali v tomto roku rast vo výške niekoľko tisíc percent. 

Tieto protokoly tvoria zárodky nového finančného systému, ktorý do budúcna môže významne dopĺňať ten súčasný. “Na rozdiel od minulých rokov, kedy chýbala v kryptomenách infraštruktúra, ktorú by mohli využívať aj skutočne veľkí hráči ako penzijné či hedžové fondy, dnes je situácia už iná a vyspelosť trhu je na oveľa vyššej úrovni. Od tohto roku môžu kryptomeny držať aj banky v USA či Nemecku, a na trh vstupujú aj obrovské firmy ako Paypal, Facebook a ďalšie.” Dávid Stancel, CTO Fumbi.network

Ľudia vidia v kryptomenách veľký potenciál, záujem o ne narastá Ľudia vidia v kryptomenách veľký potenciál, záujem o ne narastá Fumbi

​Nárast záujmu o kryptomeny je viditeľný aj na Slovensku, a to hlavne prostredníctvom investícií do nich cez slovenskú platformu Fumbi. Tá v prvom roku svojho fungovania získala viac ako 10 000 používateľov. Následne firma začala v tomto roku podnikať aj v Česku a Poľsku a na konci augusta už služby Fumbi využívalo viac ako 20 000 ľudí.

Týmto vyše 100-percentným nárastom klientov sa Fumbi stalo lídrom v investovaní do kryptomien pre širokú verejnosť. Za toto obdobie ľudia investovali viac ako 5.000.000 € a v auguste boli aktuálne zisky klientov na úrovni 1.000.000 €. 

Volatilita už nie je problém, ale čo bezpečná úschova?

Jedným z najväčších strašiakov potenciálnych investorov do kryptomien je ich bezpečná úschova. Kryptomeny prinášajú revolučnú no komplikovanú technológiu, ktorá má svoje požiadavky najmä pri manipulácii s kryptomenami a ich úschove.

Kryptomenové peňaženky, hlavne tie na burzách, sú častým terčom hackerských útokov. Častým negatívnym javom je tiež to, že užívatelia stratia prístupy k svojim vlastným peňaženkám, a teda aj ku kryptomenám, ktoré sú na nich uložené. Len pri Bitcoine sa odhaduje, že z celkového množstva 21 miliónov mincí, ktoré budú vydané do obehu, približne 3 až 4 milióny mincí je navždy stratených. Podľa prepočtu pri aktuálnom kurze hovoríme o sume 30 miliárd eur.

Aj preto sa v posledných rokoch vyvíjajú stále bezpečnejšie riešenia na úschovu kryptomien. Jedno z tých najbezpečnejších je Ledger Vault a používa ho aj slovenské Fumbi. Ledger Vault predstavuje bezpečnostný štandard v odvetví.

Ľudia vidia v kryptomenách veľký potenciál, záujem o ne narastá Ľudia vidia v kryptomenách veľký potenciál, záujem o ne narastá Fumbi

Platforma je postavená na hardvérových bezpečnostných moduloch (HSM) a mnohostupňovom schvaľovacom procese transakcií prostredníctvom osobných bezpečnostných zariadení (PSD). Tieto bezpečnostné mechanizmy prakticky znemožňujú hackerský útok či spreneveru. 

Vďaka technológii Ledger Vault môžeme vo Fumbi chrániť majetok našich klientov v podobe digitálnych aktív tým najbezpečnejším riešením, ktoré na trhu je. Je to významný krok nielen pre našu firmu, ale aj pre rozvoj celého ekosystému kryptomien na Slovensku a v Česku,” dodáva Dávid Stancel CTO, Fumbi.network.

Uložte si kryptomeny vo Fumbi

Práve vďaka implementácii tejto technológie Fumbi začala ponúkať nové služby úschovy kryptomien a digitálnych aktív pre retailových ale aj inštitucionálnych klientov ako prvá spoločnosť v strednej Európe. Na rozdiel od hlavného produktu firmy, Fumbi Indexu, v ktorom je portfólio klientov algoritmicky rebalansované, klienti Fumbi majú teraz možnosť aj pasívneho nákupu a držby kryptomien v podobe produktu Fumbi úschova

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 16:39