Spoznajte najnovšie kuchynské trendy pre rok 2021Breadmaker / Shutterstock.com
StoryEditor

Spoznajte najnovšie kuchynské trendy pre rok 2021

03.12.2020, 23:00
Nový rok nám o necelý mesiac zaklope na dvere a s ním sa objavia rôzne novinky nielen v módnom svete, ale aj v bytovom dizajne. Aké trendy a vychytávky ale prinesie rok 2021 pre kuchyne? Ktoré prvky budú charakteristickým znakom originálneho dizajnu a pohodlia?

Keď prídu na rad kuchyne, niektoré veci sú jednoducho nadčasové. Kuchyňa by mala byť vždy čistá, plne funkčná a pohodlná na prípravu jedál. So všetkými týmito neochvejnými zásadami každý nový rok prináša nové kuchynské nápady, aby vaša kuchyňa nielen plnila svoj účel, ale aj vyzerala štýlovo. Ak preto pre svoj domov, na prípravu tých najlepších pokrmov a rodinnú pohodu hľadáte novú kuchyňu alebo inšpiráciu, zopár dizajnérskych nápadov vám prinášame už teraz.

Tmavé kontrasty

Pokiaľ ste boli zvyknutí na svetlé pracovné dosky na kuchynských linkách či kuchynských ostrovčekoch, nemusíte sa báť, bledé pracovné dosky sú stále IN. Avšak úplnou dizajnovou novinkou roku 2021 budú tmavé pracovné dosky, najlepšie volené v kontraste s bledou kuchynskou linkou. Vybrať si môžete od lesklých povrchov až po tmavé drevené odtiene.

Veľké množstvo odkladacieho priestoru

Pravdou je, že odkladací a skladovací priestor v kuchyni chýba vždy. Preto by podľa nových trendov mala moderná kuchynská linka obsahovať toľko odkladacieho priestoru, koľko je len možné. Nebojte sa kuchynských liniek, ktoré pokryjú úplne celú stenu. Práve naopak! Ak máte priestor, dokúpte si potravinovú skriňu naviac. V roku 2021 kuchynský minimalizmus, čo sa týka obsahu skriniek, dostal červenú.

Hladký dizajn skriniek

Hoci sú úchytky na skrinkách veľmi praktické, čo sa týka kuchynského štýlu v novom roku, preferovanejšie budú skrinky s vyfrézovanými úchytkami alebo úplne bez nich. Skrinky si držia hladkú líniu, ktorá nás trocha vracia do dizajnu minulého roka.

Multifunkčné kuchynské ostrovčeky

Ak máte v dome či byte dostatok priestoru, kuchynské ostrovčeky vždy budú mať svoje čaro a štýl. Taktiež vám poskytnú ďalší priestor na prípravu či odkladanie hotových jedál. Nielenže vám opticky pomôžu oddeliť obývací priestor od kuchyne, majú i ďalšie pridané hodnoty. Môžete si pri nich príjemne posedieť alebo môžu disponovať odkladacím priestorom vo forme skriniek či zásuviek.

Kuchynské teplo domova

Hoci biely či tmavý dizajn kuchyne naďalej zostáva najtrendovejším, do kuchyne sa opäť vracajú aj teplé farby vo forme tmavozelených či vínovočervených doplnkov a rôznych hnedých odtieňov kuchynských liniek. Farba je predsa pre náš život a pohodlie dôležitá.

Mali by sme si ale uvedomiť, že kuchynské linky tvoria nielen dušu každej kuchyne, ale sú aj hlavným prvokom každého bytu či domu. Tak sa s nami inšpirujte a na Okay.sk takéto kuchyne vyberajte.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 06:07