Šéf slovenskej kryptoburzy vidí pre dlhodobý krypto majetok istotu v offline peňaženkáchVirtuse
StoryEditor

Šéf slovenskej kryptoburzy vidí pre dlhodobý krypto majetok istotu v offline peňaženkách

24.01.2021, 23:00
Rastislav Vasilišin, generálny riaditeľ a zakladateľ Virtuse, najväčšej stredoeurópskej burzy kryptomien, nedávno svojej komunite pripomenul, že offline peňaženka je vynikajúcou voľbou pre dlhodobé držanie kryptomien

Generálny riaditeľ spoločnosti Virtuse, najväčšej kryptoburzy v strednej Európe, navrhuje, aby si všetci držitelia kryptomien kúpili offline peňaženku, pretože takýto typ úschovy je najbezpečnejší.

"Investori sa nepoučili, svoje kryptomeny často držia na burze. Výrazne lepšou ochranou je úschova v hardwarových penaženkách. Aj po rokoch vývoja burzových úschov je stále ťažké nahradiť tieto takzvané studené peňaženky."  

Pri kryptomenách platí ešte viac ako pri bežnom majetku, že zabezpečenie sa proti krádeži je absolútny základ. Predovšetkým nováčikovia robia často chybu, že pokiaľ kryptomeny nepredajú,  držia ich na burze. Svoju investíciu tak vystavujú riziku v podobe hacknutia samotnej burzy alebo jej krachu.

Podľa neho je tiež potrebné zintenzívniť komunikáciu s inými burzami, aby robili pre používateľov osvetu o význame krypto bezpečnosti. 

Prístup zameraný na zabezpečenie kryptomien

Spoločnosť Virtuse má od svojho začiatku v roku 2019: 

  • Najväčší objem obchodov v strednej Európe: Obchodujú kryptomeny v hodnote 5 miliónov dolárov denne s vyše 12 kryptomenami, čo je viac ako akákoľvek iná burza na Slovensku, v Českej republike a v Maďarsku.
  • Kúpa kryptomien cez platobné karty Visa a MasterCard v 20 svetových menách. Spoločnosť umožňuje používateľom uskutočňovať a prijímať aj SEPA platby a plynulo tak prepájať svet kryptomien a tradičného bankovníctva v EÚ.
  • Najlepšia burza v strednej Európe z hľadiska regulácie: Burza má sídlo na Slovensku a dodržiava všetky zákony a nariadenia Európskej Únie ako napríklad AMLD5 a GDPR. V oblasti AML/KYC spoločnosť spolupracuje s firmou Coinfirm, svetovým lídrom v AML a FACT monitoringu. 
  • Najbezpečnejšia burza v strednej Európe: Burza má 99,9% všetkých finančných prostriedkov v licencovaných úložiskách ako Gemini Custody alebo Bitgo. Aktíva klienta sú tak poistené proti podvodnej a trestnej činnosti.

Vasilišin uviedol, že Virtuse sa prioritne stará o bezpečnosť.

"Ostatné burzy o cold walletoch ako Ledger mlčia. Ich záujmom je, aby všetky aktíva klientov zostali uložené na burze. Je však nevyhnutné mať na pamäti v prvom rade bezpečnosť klientov."

Spoločnosť Virtuse dokonca vytvorila príručku, ktorá pomáha klientom pochopiť výhody hardvérových peňaženiek ako Ledger. Ako aj možnosť priamo zakúpiť hardwerové peňaženky v eshope na virtuse.com.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 18:52