Pneumatiky Continental: 150 rokov inovácií a pokrokuContinental
StoryEditor

Pneumatiky Continental: 150 rokov inovácií a pokroku

20.04.2021, 00:00
Spoločnosť Continental má dlhú a úspešnú históriu. Siaha až do roku 1871, keď bola založená v nemeckom Hannoveri. Odvtedy je známa tým, že vždy posúva hranice mobility: od prvej automobilovej pneumatiky s dezénom na svete až po inteligentné pneumatiky pre autonómne vozidlá. Od pneumatík z prírodného alebo syntetického kaučuku až po vyrobené z kaučuku pochádzajúceho z púpav.

Pneumatiky + inteligentné technológie = vyššia bezpečnosť a komfort

Continental sa intenzívne zaoberá výrobou a vývojom pneumatík už 150 rokov. Výrobca prémiových pneumatík z Dolného Saska sa zameriava na inovatívne, bezpečné a trvalo udržateľné výrobky. A určite nemá v úmysle prestať. Pneumatiky Continental Pneumatiky Continental Continental Možno si hovoríte, aké nové technológie vás môžu v pneumatikách prekvapiť. Continental vyvíja dva úplne nové technologické koncepty pneumatík, ktoré v budúcnosti povedú k ešte väčšej bezpečnosti na cestách a vyššiemu komfortu. Dva systémy – ContiSense a ContiAdapt – umožňujú nepretržité monitorovanie stavu pneumatík a ponúkajú možnosť samovoľne upravovať výkonové plášte podľa podmienok na ceste. Technológia ContiSense je založená na vývoji elektricky vodivej kaučukovej zmesi, ktorá umožňuje odosielať elektrické signály zo senzoru v pneumatike do prijímača vo vozidle. Na ňu nadväzuje technológia ContiAdapt, ktorá pomocou mikroprocesorov v kolese a ráfiku s variabilnou šírkou dokáže meniť tlak v pneumatike. Systém mení veľkosť kontaktnej plochy pneumatiky s vozovkou – čo je za rôznych podmienok na ceste rozhodujúcim faktorom bezpečnosti a komfortu. Pneumatiky Continental Pneumatiky Continental Continental

Prečo sú pneu Continental také obľúbené?

Dosť bolo exkurzie do budúcnosti. Continental je tu už dnes s celým radom pneumatík, ktoré sa tešia veľkej popularite aj medzi slovenskými šoférmi. Prečo? Z viacerých dôvodov. Možno ich napočítate aj 15 – za každú dekádu histórie značky jeden presvedčivý argument.

Slovenskí šoféri preferujú pneumatiky Continental, pretože značku poznajú a veria jej aj vďaka histórii a tradícii. Pneumatiky veľmi často bodujú v nezávislých testoch pneumatík. Continental má bohaté skúsenosti z automotive priemyslu, ktoré využíva aj pri neustálom vývoji pneumatík. Je to veľmi obľúbená značka plášťov v prvej výbave európskych automobilov – každé tretie opúšťa výrobný pás práve na nich. Naďalej môžeme pokračovať v zozname vlastností – nájdete v nich to najlepšie z nemeckých technológií. Prémiová kvalita produktu zaručuje bezpečnú jazdu, komfort a ekonomiku prevádzky. Skrátka, pneumatiky Continental patria už niekoľko rokov  medzi najobľúbenejšie.

Letné pneumatiky Continental ako jedny z najlepších v recenziách a testoch

Rokmi preverenou kvalitou je pneu PremiumContactTM 6. Autobild, AutoZeitung alebo nemecký autoklub ADAC – to je len krátky zoznam nezávislých testov, v ktorých vlani bodovala. Čím vás presvedčí? Exceluje vyváženou funkčnosťou na vysokej úrovni, má mimoriadne dobrú priľnavosť a vďaka tomu je obzvlášť bezpečná na mokrých vozovkách.

Pri testovaní päťdesiatich letných pneumatík novinári z časopisu AutoBild najskôr hodnotili brzdné dráhy dosiahnuté jednotlivými plášťami na mokrom a na suchom asfalte. Spolu 20 pneumatík, ktoré získali najlepšie hodnotenie, sa kvalifikovalo do druhého kola. To zahŕňalo dvadsať testovacích disciplín na mokrých a suchých cestách, kde bol posudzovaný aj valivý odpor a dojazd. „Vyvážená funkčnosť na vysokej úrovni, dynamické ovládanie s precíznym riadením, krátkymi brzdnými dráhami, veľmi vysokým dojazdom a výraznou úspornosťou,” uviedol časopis AutoBild silné stránky pneumatiky PremiumContactTM 6.

V celkovom hodnotení získala táto letná pneumatika označenie „veľmi dobrá” (1). Výrobok spoločnosti sa stal jediným produktom, pri ktorom sa uvádzali prívlastky „Najlepšia v teste” a „Eko-šampión”. V tomto najväčšom teste pneumatík na svete odborníci testovali pneumatiky veľkosti 245/45 R 18 100 Y na modeli vozidla BMW radu 5.

Pneumatika taktiež bodovala v teste nemeckého časopisu Auto Zeitung. Podľa hodnotenia má pneumatika najkratšiu brzdnú dráhu a vynikajúce vyváženie na mokrom povrchu a ponúka mimoriadne dobrú priľnavosť, ktorá zabezpečuje obzvlášť bezpečnú jazdu na mokrých cestách. Vyniká tiež veľkou bezpečnosťou pri riadení a preukazuje veľmi dobré spomalenie na suchom povrchu. Pneumatiky s rozmermi 225/50 R17 W/Y boli testované na vozidle BMW radu 3.

Continental PremiumContact 6 potvrdila svoje kvality aj v testoch nemeckého autoklubu ADAC, kde obstála v konkurencii a obsadila taktiež prvé miesto. Najlepšiu známku získala pneumatika na mokrej vozovke, hlavne v testoch brzdenia a handlingu. Pneumatika s rozmerom 225/40 R18 92Y bola testovaná na vozidle VW Golf.

Ak vás zaujíma viac, podrobnosti nielen o pneu, ale aj o testoch nájdete na webe Continental.sk.

Pneumatiku otestovali aj bežní šoféri

Pre potvrdenie výsledkov zlepšenia životnosti zorganizovala spoločnosť Continental v roku 2017 niekoľkomesačné testovanie letných pneumatík PremiumContactTM 6 tými najpovolanejšími – bežnými šoférmi. Do testu sa zapojilo desať šoférov z Česka a Slovenska. Každý testovací jazdec musel počas letnej sezóny najazdiť minimálne 15 000 kilometrov, v priemere najazdili šoféri 28 142 km. Záverečný verdikt testovacích jazdcov znel jasne: pneumatiky PremiumContactTM 6 na českých a slovenských cestách jednoznačne obstáli. Testovací jazdci ocenili hlavne ich vysoký kilometrový výkon, inak povedané – životnosť pneumatík. Pozitívne sa vyjadrili aj o nízkej hlučnosti a skvelom handlingu (ovládateľnosti), čo tiež potvrdzujú aktuálne testy.

A kde dobre nakúpiť? Šoféri oceňujú neuveriteľnú ponuku značky Continental, ktorú má slovenský predajca Pneuboss.sk skladom za vynikajúcu cenu s dostupnosťou do 24 hodín.

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 10:26